Menu

.      

Ape tänavused linna päevad mööduvad kolhoosiajastiilis

Ape linnavalitsuse hoone kõrval käis eile hoogne lilledest ja aiaviljadest traditsiooniks saanud vaiba „punumine” murule. PILK NAABERRIIKI • Ape tänavused, linna 86. aastapäeva tähistavad linna päevad mööduvad kolhoosiajastiilis koos vastava näitusega kultuurimajas, tänase vanade kolhoosiaja sõidukite paraadi ja sellele järgneva kolhoosiajateemalise kontserdiga kultuurimajas.

Kuigi linna päevade peamised üritused toimuvad täna, oli Apes juba eile märgata esimesi ärksamaid külalisi Võrumaalt. Külastajaid oli kohapeal juhendamas Ape linna turismiinfokeskuse juht Astra Binde, kes lahkelt tutvustas linna päevade programmi ja juhatas inimesi linna keskel asuvasse kultuurimajja, kus on avatud kolhoosiajateemaline näitus.

„Ape on kolhooside süda või kolhooside keskus,” tutvustas Binde piirkonna ajalugu. Tema sõnul on kolhooside teema oluline, kuna nooremad inimesed ei tea, mida see tähendas. Kolhooside algusaeg tähendas paljude inimeste jaoks oma maast ja loomadest ilmajäämist. Kohati olid ülevalt poolt tulnud korraldused nii absurdsed, et kohapealsed võimukandjad pidid neid siluma.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD