Menu

.      

Vahvaim vanaema Serafima: „Olge häätahtlikud!”

.

Lõuna-Eesti vahvaim vanaema Serafima Pettai (96, vasakult kolmas) ja tema vahvad järeltulijad, tütretütretütred (vasakult) Stella-Nataly (13), Kerttu (28), Sirli (31) ja Liisi (23) ning tüdrukute ema, Serafima tütretütar Silja Trahv.  Foto: AIGAR NAGEL

KÜLAS KONKURSIVÕITJAL • Vahvaim vanaema Serafima Pettai (96) tunneb siiani elust rõõmu ja huvitub aktiivselt maailma asjadest.

Kuna Lõuna-Eesti vahvaima vanaema tiitel läks Valgamaale Taheva valda, siis võttis Võrumaa Teataja delegatsioon pühapäeva õhtul ette tee Võrust ligemale 70 kilomeetri kaugusel asuvasse Kõpsi külla, kus žüriiliikmete südamed võitnud vanaema Serafima elab. Tahtsime oma silmaga näha, kas tõesti on võimalik veel 96aastasena elust täit rõõmu tunda, nagu Serafima oma lapselapselaste kirjelduse kohaselt teeb. Nimelt nii mõnedki, kes Kõpsi küla vanaema kohta öeldud sõnu lugesid, arvasid, et sellist vanaema ei ole olemas.

Kuidas Serafimast sai Manja-Tükk

Pühapäeva õhtul kella 17 paiku kaardi abil Kõpsi külas asuva valge kivist korrusmaja hoovi jõudnuna võtab meid vastu Serafima tütretütar Silja, kellega Serafima, muide, alles paar päeva tagasi seenel käis. Silja juhatab meid teisele korrusele oma vanaema õdusasse korterisse, kus laual ootamas küpsetised ja kommid ning laua ümber seismas laialt naeratav tüdrukutevägi: Silja tütred Sirli (31), Kerttu (28), Liisi (23) ja Stella-Nataly (13), kes oma vanavanaema meie konkursile esitasidki.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD