Menu

.      

Piiri tegemine läheb lahti!

Peaminister Taavi Rõivas (pildil paremalt teine ja sinise salliga) teisipäeval vahetult pärast kopteriga Tallinnast saabumist koos politsei ja piirivalve ning siseministeeriumi esindajatega Eesti kagupiiriga tutvumas.  Foto: VALITSUSE KOMMUNIKATSIOONIBÜROOVIDEO PIIRI VÄLJAEHITAMINE • Nii nagu lubasid teisipäeval Võmmorskis Piusa kordoni juures peaminister Taavi Rõivas ja siseminister Hanno Pevkur, läheb piiri võsast puhastamine kohe lahti ning kestab terve talve. Eesmärk on piir Venemaaga võimalikult ruttu puhastada, maha märkida ja välja ehitada.

Teisipäeval käisid Eesti kagupiiriga tutvumas peaminister Taavi Rõivas, siseminister Hanno Pevkur, politsei- ja piirivalveameti juht Elmar Vaher ning Lõuna prefekt Tarmo Kohv. Idapiiri tugevdamiseks suunatakse investeeringud nii kontrolljoone puhastamiseks, läbitavuse kui piirivalvurite varustuse parandamiseks. Samuti investeeritakse idapiiri valvavate piirivalvurite töötingimustesse – Narva piiripunkti ehitus on juba töös ning Piusa kordoni ehitus algab järgmisel aastal.

„Eesmärk on see, et kogu idapiir oleks tipptasemel, kõige nüüdisaegsema tehnikaga varustatud ja välja ehitatud,” ütles Rõivas teisipäeval Võmmorskisse kogunenud ajakirjanikele pärast seda, kui oli kagupiiri ühe lõigu olukorraga tutvunud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD