Menu

.      

Kus võiks Võrus ajalehekiosk asuda?

R-kiosk pani endises kohas uksed kinni ja otsib Võru linnas uut kohta. Kas R-kiosk sobiks kesklinna uude kohta viidud bussipeatusse, kui seal kõrval oleks veel varjualune lillemüüjatele, nagu on sellel Erki Evestuse pildil (vaata joonistust)?

KIOSK • Hiljuti pandi Võru ajalehekiosk nimega R-kiosk kinni ja viidi Jüri tänavalt minema. Ilmselt mõjus ajalehekioskile see, et mõni aeg tagasi kaotati selle eest kesklinna olulisim bussipeatus ära ja viidi Vabaduse tänavale, nii halvasti, et oligi vaja kiosk sulgeda. Nüüd otsib R-kiosk Võrus aga uut asukohta ning uurisime inimestelt, missugust kohta nemad kioskile sobilikuks peaksid ja miks. Samuti tahtsime teada, mida nad on Võru R-kioskist enamasti ostnud ja mida ostaksid siis, kui see jälle avatud on.

Miks bussiliinid nii käima pandi?

Sellise pilt-projekti pakkus R-kioskile ja linnavalitsusele välja Võrumaa Teataja. Uues bussipeatuses Vabaduse tänaval saaksid idee teostumisel kõik nii-öelda ühe katuse alla: ajalehekiosk, bussiootajad ja seni lageda taeva all müünud lillemüüjad.  Joonistus: ERKI EVESTUSEsmalt rääkisin teemast Maiduga (70). Mait ei olnud sugugi rahul sellega, et R-kiosk enam vanas kohas ei asu ja tema meelest on nüüdne bussiliikluse korraldus Võrus üldse väga halb. „Mina arvan, et Võru bussiliinid tuleks panna liikuma sama teed pidi, nagu nad enne käisid. Siis oli peatus ka R-kioski juures. Koht, kus R-kiosk seni asus, on osa Tallinna–Tartu–Luhamaa maanteest ja Jüri tänav on linna peatänav, linna läbiv tänav. Oleks mõistlik, kui kesklinna bussipeatus oleks taas seal, kus varem, ja R-kiosk avaks end seal uuesti,” oli Maidu arvamus. Tema meelest oleks mõistlik teha Jüri tänavale kioski juurde bussitasku ja bussiliiklus vanaviisi käima panna. Ka meeldiks talle, kui Jüri tänav muudetaks üldse ühesuunaliseks tagasi – see oleks tema arvates kõige õigem.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD