Menu

.      

Võru R-kioski põhilised müügiartiklid: suitsud, telefonikaardid ja lotopiletid

Vana tüüpi luugikiosk Võru kesklinnas Vabaduse pargi ääres. Foto: Võrumaa TeatajaKIOSK • Me oleme kirjutanud sellest, kuidas Võrumaa Teatajat trükitakse, oleme käinud külas lehe tellijatel, kirjeldanud seda, kuidas lehte poes ostetakse ja loetakse, ning seda, kuidas OÜ Lehepunkt esindaja Maie tegeleb lehtede laialijaotamisega Võrumaal. Nüüd veidi sellest, kuidas töötab Lehepunktiga samasse gruppi kuuluv R-kiosk.

Olgu öeldud, et möödunud aasta lõpus 20aastaseks saanud R-kiosk vahetas hiljuti omanikku ja kavandab nii Võrus kui ka kogu Eestis suuri muutusi, mille üks osa on näiteks kiirtoidu pakkumine.

Võrreldes uute šeffide R-kioskitega pealinnas ja isegi Tartus on Võru kiosk jäänud vaeslapse ossa. Esiteks pole Võrus veel vahetatud välja vana soomepärast logo ja teiseks pole Võrru jõudnud R-kioski viimane uudis – värske oakohv ja toit. Uuemat tüüpi sissekäidav kiosk Tallinnas Vabaduse platsi ääres, kus varem oli luugikiosk. Foto: R-KIOSKSellele vaatamata teevad kaks Võru kioskööri tublit tööd: müüvad äripäeviti kella 7–19 nii värskeid ajalehti kui ka karastusjooke, sigarette, telefonikaarte ja lotopileteid. Ja seda iga ilmaga. Olgu veel öeldud, et ajalehtedest on müüduim Õhtuleht ja sellele järgneb kohe maakonnaleht Võrumaa Teataja. R-kiosk on Võru linnas üks väheseid asutusi, mis on lahti ka pühapäeval (avatud kella 9–14).

Seda, mis R-kioskist tulevikus saab, ei oska Võru kiosköörid veel arvata. Küll on teada näiteks see, et linnavalitsuse otsus bussipeatuse asukoha muutmise kohta on kioski käivet vähendanud. Kioskihoone on bussipeatuse ootepaviljoniga kokku ehitatud ja bussiliikluse äraviimise tõttu on elu justkui kioski ümbert ära kadunud. Kokkuvõttes ei võitnud bussiliikluse kohmakast ümberkorraldusest ei bussijuhid, kel on raske Jüri tänavalt Vabaduse tänavasse keerata, ei linnavalitsus, kes kaotas valimistel võimu, ei reisijad, kel pole õiget kohta bussi ootamiseks, ega ka ettevõtjad, kelle tegevus oli seotud bussipeatuse asukohaga. See näitab, kuidas ühest rumalast otsusest võivad kaotada kõik, nii nagu tühjenevad Eesti maakonnad valitsuse mõne rumala otsuse tõttu.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD