Menu

.      

Nõiariik asub tugitoolijalgpalliga maailma vallutama

Tugitoolijalgpalli  stiilinäide Nõiariigis.   Foto: Võrumaa TeatajaUUS ASI • Urvaste vallas asuv Uhtjärve ürgoru Nõiariik, mis seni on kogunud kuulsust nõiateemalise pargi, tivoli ja liikluslinnaga, on saanud valmis uue meelelahutuse – tugitoolijalgpalliväljaku, millega on kavas hakata maailma vallutama. Tegemist on tõeliselt unikaalse lahendusega, kus tuntud lauamängu põhimõttel, kus mängijaid saab edasi-tagasi liigutada, on ehitatud ligi 70ruutmeetrisele tantsusaalipõrandale mänguväljak. Mängijad saavad istuda mitte just päris tugitooli, vaid kontoritoolisarnastele istmetele ja jalgade abil end edasi-tagasi liigutades püüda palli vastasvõistkonna väravasse lüüa.

Idee autor on Nõiariigi peremees Aivo Värton, kes väljaku ise valmis meisterdas ja on seda juba tuttavate peal katsetanud. Teisipäeval proovisid seda ka maanteeameti töötajad, kes tol päeval Nõiariigis seminari pidasid.

Värton ütles, et teda aitas idee teostamisel üks soomlasest tuttav, kelle abil tellis ta Jaapanist tugevad rauast tööstuslikud relsid, millel toolid kindlalt kuullaagritel edasi-tagasi veerevad.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD