Menu

.      

Võru linnapea probleem

Kirjanik Tammsaare, kelle sotsid on täna oma valimisvankri ette rakendanud, kirjeldas oma teostes, kuidas Oru Pearu ja Mäe Andres omavahel vägikaigast vedasid. Kui Pearu oli Andresele järjekordse krutski kokku keeranud, võisime ette kujutada, kuidas Andres manitseb Pearu naist, et too oma mehele mõistuse pähe paneks. Juba raskem oleks aga ette kujutada Andrest ähvardamas Pearu naist, et kui mees mõistust pähe ei võta, siis annab ta asja politseisse. Selline asi tunduks lihtsalt uskumatu. Just selline asi aga ööl vastu reedet juhtus, kui Võru linnapea helistas oma nõuniku naisele ja ähvardas, et kui tolle mees mõistust pähe ei võta, siis pöördub ta politseisse. Pole ime, et mõned kuud tagasi oma kolmanda lapse sünnitanud ja paar aastat tagasi Võrru elama kolinud naine on sellest praeguseni šokis. Pole ka ime, kui naine ütleb, et vaatamata vabandustele on austus linnapea suhtes kadunud.


Kui aus olla, siis on kogu Võrumaa jaoks suur kingitus, et varem Saksamaal Hamburgis elanud naine otsustas ühel päeval siduda oma elu Võrumaaga, tuua siia elama oma abikaasa ja lapsed. See ei ole ühe inimese jaoks lihtne elumuutus, aga Eesti ja Võrumaa tundus elukeskkonnana väga ahvatlev. Koos naisega saabus Võrumaale üle viie miljoni euro investeeringuid, mille eest on korda tehtud Võru linna teed-tänavad, uuendatud soojatrassid ja ümber ehitatud Võrusoo katlamaja. Pere ehitab maja Rõugesse, linnapea koduvalda. Tänu juba tehtud investeeringutele on suurenenud huvi Võrumaa vastu ka teistel investoritel, Võrumaad on korduvalt külastanud Saksa suursaadik ja piirkonna atraktiivsus on märgatavalt suurenenud.


Võru eelmine linnavalitsus nägi peaaegu kolm aastat vaeva, et Saksamaalt saabunud rahalaev ikka otsaga Võrru jõuaks. Nüüd, nagu välja tuleb, on kõik muutunud. Kui linnapea öösiti uusi tulijaid kurja telefonikõnega tervitab, siis pole ime, et inimesed siit lahkuvad. Üks asi veel. Kui linnapea avastas kuriteo, siis on ta koos oma nõunikuga seda varjanud, mis on karistatav.

20 PÄEVA ENIMLOETUD