Menu

.      

Võru linnavõimu ja politsei seotus vajab uurimist

Anti Allas FOTO: VTVõru sotsiaaldemokraadist linnapea Anti Allase sõnakasutus on tõsiselt riivanud Eesti politsei kui apoliitilise korrakaitseorganisatsiooni usaldusväärsust.

Teadaolevalt ähvardas Anti Allas oma nõunikku ja tema abikaasat politsei uurimise ning sellega kaasnevate tagajärgede eest, kui nõunik ei lõpeta oma tegevust Lõuna-Eesti Panga loomisel. Linnapea taoline käitumine tekitab küsimuse, kas Eesti politsei on igas oma prefektuuris, igas jaoskonnas poliitiliselt sõltumatu? Kas kõik Eesti politseinikud lähtuvad oma töös eesmärgist tõkestada kuritegevust või motiveerivad kedagi ka poliitilised eesmärgid?

Fakt on, et Anti Allase juhitava Võru linnavalitsuse taga seisab volikogu revisjonikomisjoni esimees, Võru politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Anti Paap. Fakt on seegi, et Anti Paap on kasutanud politsei tööruume kohtumiseks volikogu liikmetega. See tekitab küsimuse, kas juhtival kohal olev politseitöötaja suudab lõpuni vahet teha politseitööl ja poliitikal? Kas „tutvused” politseis andsid ka linnapea Anti Allasele kuraasi oma nõunikku ja tema abikaasat politseiga ähvardada?
Leiame, et Eesti politsei väärikus on mõne munitsipaalpoliitiku tegevuse tõttu saanud tõsise hoobi. Kutsume politseid üles andma juhtunule selge hinnang ja kinnitama, et Eesti korrakaitse on kõikjal Eestis apoliitiline.


IRLi fraktsioon (Võru linnavolikogu) 4. detsembril 2014

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD