Menu

.      

Vastus IRLi pressiteatele, mis ilmus 6. detsembri ajalehes Võrumaa Teataja ja millele on alla kirjutanud IRLi fraktsioon (Võru linnavolikogu) 4. detsembril

Olen Võru linnavolikogu liige ja ka sama volikogu korrakaitse- ja revisjonikomisjoni esimees.

Tööga seonduvalt olen Võru politseijaoskonna ruumides kohtunud Võru linnavolikogu minu poolt juhitavate komisjonide liikmetega. Asjaolu, et volikogu komisjonide liikmete koosolek toimub riigi või kohaliku omavalitsuse (sh politsei) ruumides, on puhtalt tehniline küsimus. Ruumikasutuse sidumine vahetult poliitikaga on kohatu ja alusetu. Samamoodi on kohatu esitada faktina väide, nagu seisaks Anti Allase juhitava linnavalitsuse taga sisuliselt politsei ja rõhutada seejuures minu ametikohta politseis, jätmata seejuures aga märkimata minu tegevuse Võru linnavolikogus.

Oluline on ka märkida, et kui küsimus puudutab korra tagamist ja sellega seonduvat koostööd, on mõistagi politsei ja kohalik omavalitsus lahutamatuteks koostööpartneriteks. Antud teates jääb aga eksitavalt mulje, justkui oleks politsei Võru linnavalitsuse tegevuse suhetes poliitiliselt motiveeritud ja mõjutatav. Kinnitan, et see ei ole nii.

On kahetsusväärne, et sellised vastutustundetud väljaütlemised püüavad õõnestada nii politsei kui ka kohaliku omavalitsuse mainet ja seda inimeste poolt, kelle ülesandeks peaks niisamuti olema ajada ausat asja oma kogukonna heaks.

Anti Paap,
Võru linnavolikogu liige,
Võru linnavolikogu
korrakaitsekomisjoni esimees,
Võru linnavolikogu
revisjonikomisjoni esimees
Võrus 8. detsembril 2014

20 PÄEVA ENIMLOETUD