Menu

.      

Põllumajandustoetuste infopäev tõi Vastseliina rahvamaja rahvast täis

Hetk põllumajandustoetuste infopäevalt läinud reedel Vastseliina rahvamajas. Saali ees tutvustab uut maaelu arengukava põllumajandusministeeriumi maaettevõtluse büroo juhataja asendaja Elar Neito.          Foto: Võrumaa TeatajaINFOPÄEV • Seoses otsetoetuste uue perioodi ja uue maaelu arengukavaga ette nähtud põllumajandustoetuste tutvustamisega korraldas põllumajandusministeerium terve rea infoüritusi kogu Eestis. Kagu-Eesti infopäev toimus läinud reedel Vastseliina rahvamajas ja see tõi rahvamaja paksult rahvast täis. Rahvast oli lausa nii palju, et korraldajate tellitud saiakesed said otsa ja seetõttu paluti kohaletulnutel saiakeste söömist piirata.

Kohal oli põllumajandusminister Ivari Padar, kes ütles praeguse põllumehi kõige rohkem puudutava, piima hinnalanguse kompenseerimise kohta, et selleks tarbeks on ta Eesti põllumeestele Brüsselist välja võidelnud seitse miljonit eurot. „See raha makstakse peale uut aastat välja,” kinnitas Padar.

Põllumehi on pannud muretsema, et tulevikus kaob Eestis ära Eesti oma valitsuse osa põllumajandustoetustes ehk niinimetatud top-up, mis võiks moodustada 23 miljonit eurot.

Põllumajandusministeerium on siiski joonistanud valmis graafi ku, kus põllumajandustoetuste määr tõuseb, seda tänu maaelu arengukava (MAK) osa katmisele Euroopa Liidu eelarvest. See summa, mis on mõeldud kliima- ja keskkonnatoetuse (niinimetatud rohestamine) ning noorte alustavate ettevõtjate toetuse väljamaksmiseks, moodustab aastas kuni 25 miljonit eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD