Menu

.      

Jõulud on aeg head teha

Praktilised ja töökad eestlased aasta keskel teisi inimesi enda kõrval eriti ei märka, sestap on aasta lõpp ja jõulud paras aeg, et veidi hinge tõmmata, teisi märgata ja head teha.

Antsla koolinoorte heategevuslikud üritused, näiteks tänavune projekt Lusti lasteaia toetuseks on asi, millest tasub teistelgi eeskuju võtta. Laat ja sellele järgnev oksjon on sündmused, mis ühendavad nii õpilasi kui tervet kogukonda, muutes Antsla valla vähemalt üheks hommikuks ühtseks pereks, kes on väljas ühise asja eest.

Sellist õhinat, mida oli näha Antsla koolimajas eile ja mis oli tavaline veel paarkümmend aastat tagasi, Eestis naljalt enam ei kohta. Põhjust pole vaja kaugelt otsida – asjade valik kauplustes võtab silma kirjuks ning nõnda on üha raskem märgata enda kõrval teisi inimesi. Nad lihtsalt ei paista asjade maailmas enam hästi välja. Varem, kui asju oli vähe, oli lähedust palju, aga inimesed unistasid asjadest, nüüd on asju palju, aga inimesed unistavad lähedusest.

Hea võimalus veidikegi asjade keskelt välja tulla ning enda seas inimesi märgata on osaleda heategevuslikel laatadel, mille tulu annetatakse enamasti sinna, kus seda on kõige rohkem vaja. Näiteks möödunud aastal annetasid Antsla õpilased raha Tilsi lastekodu toetuseks, ülemöödunud aastal läks raha AS Lõuna-Eesti Haigla sünnitusosakonnale uue sünnituslaua muretsemiseks.

Hea idee on kasutada laadal õpilasfirmasid, kes saavad nõnda võimaluse kätt harjutada ja ühtlasi nii endale kui teistele tulu teenida. Öeldakse, et eestlasel pole müüjageeni veres, aga sellised laadad aitavad seda viga korvata, pakkudes võimaluse juba maast madalast müügitegevuses kätt harjutada. Saab julguse suhelda, lahkelt naeratada, nii et kõigil oleks lõpuks hea tuju.

Antsla gümnaasiumi jõulukuu heategevuslaada „Südamlikud jõulud” heaks annavad panuse õpilased, õpetajad, kooli töötajad ja vilistlased. Heategevusraha saab kanda Antsla gümnaasiumi arvelduskontole SEB Pangas 10402011679005, selgitusse märkida „Heategevus”.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD