Menu

.      

Kuritegevus Võrumaal kukkus kivina

Registreeritud kuritegude arv maakonniti 10 000 elaniku kohta.      Kaart: LÕUNA PREFEKTUURMUUTUS • Lõuna prefektuuri andmetel langes möödunud aastal kuritegevus Võrumaal võrreldes varasemate aastatega ligi neljandiku võrra, samapalju vähenes ka väärtegude arv. Kui ülemöödunud aastal pandi Võrumaal toime 917 kuritegu ja seni oli kuritegevus tõusuteel, siis möödunud aastal murdus trend ning registreeriti ligi 200 võrra vähem ehk kokku 729 kuritegu. Väärtegude arv langes niisamuti: kui tunamullu registreeriti 3824 väärtegu, siis mullu 825 võrra vähem ehk 2999 väärtegu. Seejuures enim väärtegusid registreeriti 2012. aastal (5048), misjärel saabuski järkjärguline langustrend.

Vargad olid passiivsemad

Märkimisväärselt vähenes varguste hulk. Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk selgitas, et kui varem olid suure osa avastatud varguste taga kurjategijate grupid, siis nende tegevuse lõpetamise järel on vähenenud ka varguste hulk. Varguste vähenemine ei tähenda, et inimesed oma vara suhtes aga valvsust kaotada tohiks.

„Kurjategijate kõrval, kes vargustega endale nii-öelda elatist teenivad ning organiseeritult ringi liiguvad, on palju ka neid, kes tegutsevad hetkeemotsioonil ja „mis ripakil, see ära” moto järgi,” kirjeldas politseijuht. Kui hinnaline murutraktor jäetakse ööseks kuuri kõrvale laokile ja hommiku saabudes on see sealt haihtunud, tuleb esmalt peeglisse vaadata ning küsida, kas ma saanuks oma vara paremini kaitsta. „Võimalusi oma vara kaitsmiseks on palju: alustades sellest, et näiteks aiatehnikat kõrvaliste isikute vaatevälja järelevalveta ei jäetaks, kuni valvesüsteemideni välja, kirjeldas Soekarusk.

20 PÄEVA ENIMLOETUD