Menu

.      

Valimisnimekirjade eesotsas troonivad Võru naised

Võru poliitikutest nii Kagu-Eestis kui ka üle vabariigi parima asetusega Piret Haljend (pildil vasakul) avamas möödunud aasta septembri keskel projekti „Saagu valgus” esindust Võrus, tema kõrval projekti algataja Siiri Sisask ja teine Võru eestvedaja Kristel Kelp.  Foto: IRJA TÄHISMAAVALIMISED • Riigikogu valimistel 1. märtsil on võrukestest kõige suuremad šansid Keskerakonda kuuluval Anneli Otil, kes on oma erakonna Kagu-Eesti nimekirjas teisel ja üleriiklikus nimekirjas 19. kohal. Ent on üks naine, kel on temast veel parem asetus – see on Kristiina Ojulandi loodud Rahva Ühtsuse Erakonda kuuluv Piret Haljend.

Riigikogu valimisteni on jäänud veel poolteist kuud ja valimiskampaania käib täistuuridel. Nüüd on erakonnad ka oma dokumendid Vabariigi Valimiskomisjonile ära esitanud ja on selgunud, et riigikokku kandideerib kokku kümme erakonda ja 13 üksikkandidaati. Vaatasime üle, kui palju Võrumaaga seotud või siit pärit inimesi seekord Kagu-Eestis ehk ringkonnas nr 11 kandideerib ja kui kõrgele on võrukesed parteide üldnimekirjades paigutatud.

Hetkel kõige suuremat toetust nautiva Reformierakonna Kagu- Eesti nimekirjas on kolm Võrumaa poliitelus aktiivselt kaasa löönud isikut: talupidaja Aivar Rosenberg (nr 5), endine Meremäe vallavanem Peeter Sibul (nr 8) ja endine Võru linnapea, linnavolikogu liige Jüri Kaver (nr 9). Võruga on tihe side ka nimekirja teisel numbril, tuntud teletähe Vahur Kersna abikaasal Liina Kersnal, kes peab hetkel peaministri büroo juhi ametit.

20 PÄEVA ENIMLOETUD