Menu

.      

Lahing Maksimarketi pärast

Kurja juur: ühistu rajas Maksimarketi taha Luha tänavale maavanema loal ajutise parkla, mida linnavalitsus peab ebaseaduslikuks ehitiseks.      Foto: Võrumaa TeatajaVÄGIKAIKAVEDAMINE • Võrumaa juhtiv kaubandusettevõte Võru Tarbijate Ühistu (VTÜ) on pidanud juba paar kuud vägikaikavedu Võru linnavalitsusega seoses Maksimarketi juurde rajatud ajutise parklaga. Põhjus on pealtnäha lihtne: linnavalitsuse arvates oli parkla rajamine ebaseaduslik, kuna selleks ei taotletud linnalt ehitusluba. Ühistu on seisukohal, et eraldi ehitusluba polnud vaja ja piisas kaeveloast, mis saadi linna käest maavanema poolt lubatud reformimata riigimaa maatükile.

Praegune olukord on selline, et linnavalitsus on pidanud ühistuga juba mitu kuud ägedat kirjavahetust ja kumbki pool järele ei anna. Linnavalitsusele on eriti pinnuks silmas, et ajutine parkla kaeti tänavakividega, mistõttu on linnavalitsus alustanud ebaseadusliku parkla suhtes järelevalvemenetlust.

Mis siis on tüli põhjus? Kas tõesti jääb Maksimarketi juurdeehitus tegemata ühe seni kasutuseta olnud soopealse platsi pärast, millele kivid peale laoti? Linnavalitsus ei ole juba varem teinud saladust, et kahtlustab tegelikult parkla rajamise taga laiemat skeemi: nimelt polevatki parkla puhul tegu ajutisega, kuna seda parklat on hiljem kavas kasutada koos Lõuna- Eesti haiglaga, kui viimane rajab samasse kõrvale uue tervisekeskuse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD