Menu

.      

Võru linnavõimu sõda jätkub: volikogust visati välja uus inimene

Võru linnavolikogu liige Ilmar Sild (paremalt teine) tema jaoks viimasel volikogu istungil möödunud aasta detsembri keskel. Praeguseks on ta volikogust eemaldatud. 	      Foto: Võrumaa TeatajaAMETNIKU VAHETUS • Võru linnavolikogust visati lühikese aja jooksul välja juba teine inimene: pärast Mati Kitsiku eemaldamist volikogust möödunud aasta lõpus tehti volikogu istungil möödunud nädalal teatavaks, et sule sai sappa ka Ilmar Sild.

Sild kaotas pärast ASi Võru Soojus erastamist koha ettevõtte juhina ja elab alates möödunud aasta suvest Harjumaal Anija vallas ning juhib sealset vee- ja soojaettevõtet OÜ Velko. Volikogu liikmena sai talle saatuslikuks Võru linnavalitsusega sõlmitud käsundusleping, mis oli jõus kohalike omavalitsuste valimiste ajal. Kuivõrd Mati Kitsik oli sunnitud sarnase leppe tõttu volikogust lahkuma, sunniti nüüd sama tegema Ilmar Silda, kuigi tema leping Võru linnavalitsusega lõppes juba poolteist aastat tagasi, täpsemalt tunamullu novembris.

Otsuse Ilmar Silla tagandamise kohta tegi Võru maakonna valimiskomisjon ja Sild seda ei vaidlustanud. „Selles loos on palju selgusetut ja nagu ikka, on võimalik asju mitmeti tõlgendada,” kommenteeris Sild otsust tema volikogust tagandamise kohta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD