Menu

.      

Valisid Anti Allase, said Erki Saarmani

Võru uue linnavõimu moodustanud sotsiaaldemokraadid lubasid enne valimisi, et kukutavad Võru linnas niinimetatud klikivõimu, mille all peeti silmas volikogu toonase esimehe Erki Saarmani juhitud võimuliitu. Aeg on aga näidanud, et uus linnavõim on võtnud üle vana linnavõimu maneerid ja midagi pole muutunud.

Võtame ühe lihtsa näite. Sotsid kurtsid enne valimisi, et linnavalitsusest on kujunenud võimuliidu tööbüroo, ja lubasid suure suuga kaotada nii abilinnapead kui ka poliitilised nõunikud. Pärast valimisi selgus aga, et abilinnapäid kaotada pole siiski võimalik – need jäeti ametisse nii nagu Saarmani valitsemise ajal. Mis kõige üllatavam, ka poliitiline nõunik jäeti ametisse. Ja mis veel üllatavam – temaga sõlmiti täpipealt samasugune leping, nagu oli sõlmitud Saarmani ajal Ilmar Sillaga.

Seda, et Mati Kitsikuga sõlmitud käsundusleping ehk sisuliselt tööleping oli koostatud Ilmar Silla omaga samale põhjale ja on 99 protsendi osas identne, tunnistasid oma ühises avalduses volikogu liikmed Anneli Ott, Toomas Paur, Ene Liivamägi, Iiris Tagen, Helga Ilves, Halliki Karba, Jüri Miks, Tõnu Jõgi, Anti Paap, Inge Järvpõld ning Silja Suija. Ehk et uus linnavõim tegi Saarmani. Sama kinnitab oma seletuses maakonna valimiskomisjonile Võru linnasekretär ja valimiskomisjoni esimees Ülle Müürsepp: „Ilmar Silla ja Võru linnavalitsuse vahel sõlmitud käsunduslepingu nr 13 tekst kattub suures osas Mati Kitsiku ja Võru linnavalitsuse vahel sõlmitud lepinguga nr 1121. Tuginedes riigikohtu 27. novembri 2014 asjas nr 3-4-1-53-14 tehtud lahendile asub Võru linna valimiskomisjon seisukohale, et Ilmar Silla ja Võru linnavalitsuse vahel sõlmitud käsundusleping nr 13 omab samasugust iseloomu nagu riigikohtu 27. novembri 2014 lahendis viidatud leping.”

Paraku sai Saarmani tegemine uuele linnavõimule saatuslikuks. Nimelt oli Kitsiku lepingusse lisatud, et ta viibib iga päev tööl ja tal on oma kabinet. Sellise lepingu tunnistas riigikohus töölepinguks, mistõttu pidi Kitsik volikogust lahkuma.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD