Menu

.      

Osula kool – 250 aastat lapsesõbralikkust ja ühtehoidmist

Osula kooli fuajee oli laupäeval paksult kooli 250. juubelile kogunenud vilistlasi täis. Foto: IRJA TÄHISMAAÕPPEASUTUS • Sel laupäeval oma 250. juubelit tähistanud Osula kool on armas nii oma vanadele kui ka noortele vilistlastele.

Laupäeval, 24. aprillil kella 15.30 ajal sai Osula põhikooli fuajee nii paksult rahvast täis, et oli raske isegi hingata. Kohal oli nii noori kui ka vanu vilistlasi, õpetajaid ja õpilasi, kes kõik läbisegi omavahel sõbralikult jutlesid. Mitte kellelgi ei olnud kuhugi kiire ja õhkkond oli pidulik ning ülev – kohe-kohe pidi algama vana ja armsa koolimaja sünnipäeva tähistav aktus.

Kogu selle sigina ja sagina sees torkas silma piduliste peade kohal kõrguv silt, millel kiri „Osula kool – olla kool, kus õpilased tahavad õppida ja õpetajad õpetada!”. Seda oli südantsoojendav lugeda, sest ajal, kus koole ridamisi kinni pannakse, on tore teada, et on ka selliseid väikekoole, kus veel õppida ja õpetada tahetakse. Osula kool ongi üks selliseid koole, millest kiputakse vaid head kõnelema. Vilistlased räägivad veel aastakümneid hingeliigutusega sellest, kuidas õpetajad säravail silmil neile tähti õpetasid, neisse kui sõpradesse suhtusid ja neid teadmisi omandama innustasid.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD