Menu

.      

Võru riigigümnaasiumi ehitusel kukkus karniis alla ja ehitus läheb kallimaks

Võru gümnaasiumi ehituse eilne seis, vasakul oleva hoone ülaosas on näha taastatud karniisi osa.               Foto: Võrumaa Teataja LINNAVOLIKOGU • Võru riigigümnaasiumi ehitusel kukkus ajaloolise koolimaja karniis alla, mistõttu läheb ehitus nüüd 230 000 euro võrra kallimaks. Võrreldes esialgse 5,03 miljoni euroga on ehituse uus maksumus 5,28 miljonit eurot. Sellest summast 15 protsenti ehk 0,26 miljonit eurot moodustab Võru linna omafinantseering.

Gümnaasiumi ehitus oli eile arutusel Võru linnavolikogu istungil, kus linnapea Anti Allas rääkis, et Seminari 1 koolihoone ehitusel toimus karniisivaring ja sellega seoses kerkisid esile ettenägematud kulud. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) võib kuni viie protsendi ulatuses vahendeid juurde taotleda ja sellega seoses palub linnavalitsus täiendavalt ka garantiid viie protsendi ulatuses. „See ei too linnale kaasa kulutusi, vaid annab võimaluse esitada EASile täiendav taotlus,” ütles asja kommenteerides linnapea Anti Allas.

Allas rääkis, et karniisivaring tekkis hoone restaureerimise käigus ja hetkel käib kulutuste arvutamine. Enne seda tahab linnavalitsus teha taotluse EASile. Kui EASilt raha juurde ei saa, küsib linn täiendavalt raha haridus- ja teadusministeeriumilt, ning kui sealt ka ei saa, siis tuleb see raha linnal maksta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD