Menu

.      

Piirivalvurid tabasid kuus illegaalselt piiri ületanud vietnamlast

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Pilt on illustratiivne FOTO VT

Piirivalvurid tabasid kolmapäeval Võrumaal kuus vietnamlast, kes olid ebaseaduslikult üle piiri Eestisse tulnud.

Kella 10 ajal tuvastasid piirivalvurid ebaseadusliku piiriületuse Misso vallas suunaga Venemaalt Eestisse, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile. Piirivalvurid pidasid ebaseaduslikult ajutist kontrolljoont ületanud kuus inimest kinni. Nendest kaks olid naised vanuses 18 ja 22 eluaastat ning neli mehed vanuses 23-54 eluaastat.

Kontrollimisel selgus, et tegu on Vietnami kodanikega, kellel olid dokumendid ja kehtivad Vene föderatsiooni viisad olemas.

Neljapäeval paigutati kõik kuus isikut Tartu halduskohtu otsusel kinnipidamiskeskusesse.

Ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise osas alustas politsei menetlust, mille käigus selgitatakse kõik täpsemad asjaolud ja ebaseadusliku piiriületusega seotud isikud.

Läti piirivalve pidas sel esmaspäeval kinni ühtekokku 29 vietnamlast, kes olid ebaseaduslikult riigipiiri ületanud. Piirivalve sai teate ebaseaduslikust piiriületusest ööl vastu esmaspäeva ning koheselt alustati otsinguid. Piirivalve pidas Läti kaguosas Venemaa piiri lähedal mitu tundi väldanud operatsioonis kinni 17-liikmelise vietnamlaste rühma ning nende teejuhi, mittekodanikust Eesti elaniku.

Pärastlõunal tabati veel teine grupp Vietnami illegaale, ühtekokku 12 inimest.{fcomment}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD