Menu

.      

Bussisõit läheb sügisest oluliselt odavamaks, vähemalt Tartust

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Uus seadus toob bussisõitu olulised muutused, aga sellega tuleb oodata sügiseni. Esialgu väljub alates septembri keskpaigast Võrust endisest vähem busse. Foto: Võrumaa TeatajaKONKURENTS ❯ Sügisest avaneb Eesti bussiturg konkurentsile ning seoses sellega peaks sõitmine oluliselt odavamaks minema. Kuivõrd Võrru uusi liine esialgu ei planeerita, läheb sõit odavamaks Tartust.

Näiteks kui praegu maksab Tallinn-Tartu bussireisi hind ligi kümme eurot, siis sügisest läheb sõit kuni viis korda odavamaks, kui liinile lähevad uue fi rma OÜ Bus Transport Holding (kaubamärk Superbus) bussid. Esialgse info järgi hakkab Superbusi pilet maksma üks euro, millele lisandub teine euro broneerimise tasu. Süsteem on sama nagu odavlennufirmadel – pileti hind sõltub sellest, kui pikalt on reis ette broneeritud.

Esialgu hakkavad uued soodsad bussid sõitma Tallinnast Tartusse, Pärnusse ja Narva. Edasi vaadatakse, mida tulevik toob – kui laienemine on võimalik ning tasub end ära, pole välistatud, et liine tuleb ka juurde, näiteks Võrru. Superbusi esindaja Riinu Raasukese väitel käivad hetkel läbirääkimised linnadega ning seejärel võtab veidi veel aega kõigi lubade saamine. „Loodame saada bussid sõitma selle suve jooksul,” märkis ta.

{fcomment}

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD