Menu

.      

Varstu vald on oma tublide ja tegusate inimeste nägu

Foto: ERAKOGUPindala: 170,7 km²; Elanike arv 1. jaanuari 2015 seisuga: 1017; Külade arv: 19; Suurimad asulad: Varstu alevik (330 elanikku, 2011. aasta lõpu seisuga), Krabi küla (97),
Kõrgepalu küla (87), Vana-Roosa (86), Matsi (63) ja Kangsti küla (61).

VALLA ÜLEVAADE • Kui mõtetel rännata lasta ja püüda kõik tegemised ühte kimpu koguda, siis polegi see nii lihtne. Mõned nendest tegevustest toovad leiva lauale, mõni pakub võimalust aktiivselt puhata ja kogukonnas midagi ühiselt ette võtta. Ühtviisi olulised ja tähtsad on mõlemad. Mõned räägivad oma tegemistest rohkem, mõned toimetavad vaikselt, ja on sellega väga rahul. Need tegusad inimesed pole ühinenud üldise tormijooksuga suurlinnadele ja on otsustanud muuta siin maanurgas elu elamisväärseks.

Esimesena meenub klassivend Aivar Adamsoni pereettevõte OÜ Varstu A&K, mis on 20 aasta jooksul tegelenud mitmesuguste ettevõtmistega. Ja ellu jäädes aina arenenud. Aivaril pole kombeks teha pidulikku paigalmarssi ja kiruda maailma ebaõiglust. Meil on olnud ka jutuks: tea, kas 30 aasta pärast veedame oma teenitud vanaduspõlve kodukohas või siis oleme leidnud endale hoopis  teised võimalused kauge päikese all.

Aga nüüd keskendume praegustele tegemistele.

Koolihariduse andmine toimub kahes koolis, majades, mis on väga heas seisus. Samuti alushariduse omandamine renoveeritud lasteaiahoones. Ikka valla eestvedamisel ja finantseerimisel. Räsituna haridusreformist ja gümnaasiumiastme õpilaste vähesuse tõttu 10. klassi avamine sel õppeaastal võimalikuks ei osutunud. Varstu keskkool pakub hariduse omandamise võimalust kõigile Varstu valla õpilastele ja soovi korral ka naabervaldade õpilastele. Krabi kooli teeninduspiirkond on kogu Eesti, pakkudes 65 riigi toetatud õpilaskohaga õpilaskoduteenust. Nõnda on Krabi kool valla suurim tööandja.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD