Menu

.      

Meremäe vald. Piusa ürgoru puhkekeskus on suveks välja müüdud

Piusa Ürgoru Puhkekeskuse omanik Koit Laanemäe on keskust aasta-aastalt laiendanud, suuremat reklaami tegemata külastas keskust eelimisel aastal 8000 inimest. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

SISETURISM • Kõik Piusa ürgoru puhkekeskuse nädalavahetused on selleks suveks juba broneeritud, vabu aegu on keskuse omaniku Koit Laanemäe sõnul alles järgmiseks aastaks. 16 aastat külalisi vastu võtnud keskus võõrustas mullu 8000 inimest.

Praegune puhkekeskus oli endisel ajal veskikompleks, mille Koit Laanemäe vanaisa ostis 1926. aastal. Veski töötas seejuures kuni 1976. aastani. Puhkemaja hoone renoveeriti 1999. aastal, külalisi hakati vastu võtma aastal 2000.

„Kui ehitamist tasapisi alustasin, ei olnud siin suurt midagi, ümberkaudsed maad olid võssa kasvanud. Aegamisi tekkis siiski mõte, et tehtud tööd ja kulutatud raha võiksid hakata ka midagi sisse tooma,” ütles Laanemäe. „Tekkis plaan kasutada kohta puhkemajana.”

Laanemaäe on puhkekeskust ehitanud oma kätega, see ei ole korraga ehitatud, vaid on kasvanud tasapisi. „Olen ametilt ehitaja ning sellega kogu elu tegelenud,” lisas ta. „Majandame keskust kaasaga kahekesi, talvel on meil abiks kaks töötajat, suveperioodil kuus-seitse abilist.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD