Menu

.      

Misso teeb ettepaneku ühinemiseks naabervaldadega

Tulevane suurvald?HALDUSREFORM • Misso vallavolikogu eeloleva istungi päevakorras on veebruari keskel ühinemisettepaneku tegemine nii Vastseliina kui ka Meremäe, Mikitamäe ja Värska valdadega.


„Ühinemise idee initsiaator on Misso vallavolikogu kui ettepaneku tegija,” kommenteeris asjade käiku eile vallavanem Urmas Peegel. Ühinemise teema oli arutusel eile õhtul Misso valla volikogudes, otsus ise tuleb arutusele 16. veebruaril kell 15 algaval volikogu istungil.


Täpsematest kommentaaridest Peegel esialgu hoidus, märkides, et vastused küsimustele selguvad protsessi käigus. „Need selguvad pärast läbirääkimisi, uuringuid ja rahvaküsitlusi,” ütles Peegel. Protsess omakorda lähtub Eesti territooriumi haldusjaotuse seadusest.


Peegel ütles, et ühinemise eelduseks on, et ühinevate valdade volikogud võtavad kahe kuu jooksul ettepaneku vastu. „Kui nad seda ei tee, siis jätkub kõik samamoodi ja spekuleerimisel ei ole mõtet,” lisas ta.


Peegel on haldusreformi teemal mõtteid avaldanud Misso valla kodulehel, kust selgub, et ühinemise idee on olla ise ühinemise eestvedaja, mitte lasta otsustada teistel, kellega ja kuidas ühineda.

(Loe edasi ajalehest.)

20 PÄEVA ENIMLOETUD