Menu

.      

Põhikoolide sundsulgemine lõppes – järg on gümnaasiumide käes

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo kohtumas kohalike väljaannete ajakirjanikega Tartus sihtasutuse Domus Dorpatensis ruumides.   Foto: Võrumaa TeatajaKOOLID • Kodulähedaste põhikoolide sulgemine on selleks korraks läbi saanud, nüüd on järg gümnaasiumide sulgemise käes, rääkis möödunud nädalal Tartus ajakirjanikele haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.


Minister lausus kümnekonna ajakirjaniku juuresolekul, et viimase 17 aasta jooksul on Eestis suletud 202 kooli. Ta ütles, et neist 190 on põhikoolid ja gümnaasiume on kinni pandud ainult 12.
„Gümnaasiumidest hoitakse kinni ja kaotatud on pigem põhikool kui gümnaasium,” rääkis Aaviksoo ning lisas, et näiteks Soomes on gümnaasiume vähem kui Eestis. Järgnevatel aastatel on kavas senise 200-220 gümnaasiumi asemel alles jätta 50-100, mis tähendab, et kaovad vähemalt pooled gümnaasiumid.


Võrumaa jaoks tähendab gümnaasiumide kadu seda, et 2015. aastast alustab Võrus riigigümnaasium ehk niinimetatud puhas gümnaasium ning tõenäoliselt jäävad alles ka Vastseliina ja Varstu gümnaasiumid. Ülejäänud gümnaasiumid muutuvad põhikoolideks.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD