Menu

.      

Kui juba laristamiseks läks …

Tänase Võrumaa Teataja esiküljeartiklis välja toodud ASi Võru Vesi töötajate, linnapea ja volikogu liikme Hong Kongi reis on ühelt poolt justkui mõttetu priiskamine, aga teiselt poolt läheb kokku Võru linnavalitsuse viimase aja suunaga.


Kui linnavalitsus on kehtestanud 25 töötaja ja miljoni euro suuruse aastakäibega linna vee-ettevõttes selle järelevalvenõukogu liikmete töötasude suuruseks 450–640 eurot kuus, mis teeb 5400–7680 eurot aastas, siis pole imestada, kui ettevõte ise keevitab samuti nii-öelda täie rauaga, näiteks korraldades ametialaseid reise Hong Kongi. Kuigi ettevõtte juht Sairos Hõrak ütles, et nii kauge reis jääb viimaseks, ei tasu niisama lihtsalt laiast stiilist loobuda. Ootamas on sellised põnevad paigad nagu Madagaskar või Uus-Meremaa, kus korraldatakse ilmselt samuti kõiksugu põnevaid messe veetrasside paigaldamise ja reovee puhastamise teemal. Ole ainult mees ja uuri järgi!


Võru Vee nii-öelda ässade kõrval paistab kahvatuna vaid üks mees, Võru Vees kümneprotsendilist osalust omava Antsla valla esindaja Tiit Tõnts. Näitaja on juba seegi, et kui ülejäänud nõukogu liikmed saavad igakuist tasu summas 450 eurot, siis Tõnts peab leppima 287 euroga kuus. Kui Tõntsult küsida, mida tema sellistest asjadest arvab, siis räägib ta, et tema pole nende otsuste juures olnud ega taha asja kuidagi kommenteerida. Nagu aru võib saada, pole Tõntsu tähtsatesse otsustesse lihtsalt kaasatud. Tema roll näikse olevat Antsla rahvas veearveid maksma panna, nii nagu on Eesti juhtide roll panna eesti rahvas kreeklaste arveid maksma.


Võru linna ja selle ettevõtete juhtide priiskamise juures on vähemalt üks hea asi: nüüd on kohe näha, kuhu läheb raha, mille linn sai ASi Võru Soojus erastamisest. Piinlik moment asja juures on vaid see, et ainus südametunnistusega poliitik, kes koledat mängu edasi ei mänginud, on vastu suve abilinnapea kohalt taandunud Kristjan Võrno. Kui isegi Kristjan Võrno pole nõus üha hirmsamaks kiskuvat võimumängu kaasa mängima, siis on asjad linnas ikka väga korrast ära.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD