Menu

.      

Gripp möllab!

Eile oli polikliiniku majas asuvate perearstikabinettide juures pidevalt sagimist.    Foto: Võrumaa TeatajaHAIGUSPUHANG • Võrumaad on tabanud järjekordne gripilaine, kus inimesed on haigestunud perede kaupa ja kui lapsed hakkavad juba terveks saama, siis nüüd jäävad haigeks täiskasvanud. Terviseameti andmetel on Võrumaal haigestumine suurem kui Eestis keskmiselt. Surmajuhtumeid pole haiguspuhang veel endaga siinkandis kaas toonud, küll aga suri nädalavahetusel Viljandimaal üks laps meningiiti.


Terviseametile teadaolevatel andmetel suri Eestis jaanuaris gripi tõttu kaks inimest, kes olid vanuses vastavalt 53 ja 68 eluaastat.

Terviseameti Võrumaa esinduse spetsialist Natalia Zolotova sõnul on nädalaga viirustesse haigestumine kasvanud kaks korda ja rasked juhtumid võivad veel tulla. Midagi plahvatuslikku pole samas olnud ja võrreldes möödunud aastaga on haigestunute hulk väiksem.
Inimestelt kuuldu põhjal tundub, et Võrus on pooled inimesed haiged. „Tundub küll nii,” kommenteeris seda väidet eile Võru perearst doktor Anne Trumm, „perede viisi haigestutakse.” Dr Trumm, kellel on nimekirjas üle 2300 patsiendi, ütles, et kui varem oli 30 külastust päevas, siis nüüd on 60.


Perearstikabineti ukse taga Võru linnas Lembitu tänaval oli eile pidevalt järjekord. Niisamuti oli palju rahvast polikliiniku majas asuvate perearstikabinettide uste taga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD