Menu

.      

Võru linna päevad aasta tähtsündmuseks

Taasiseseisvumispäevaga samal ajal toimuvad Võru linnapäevad on kujunemas Võrus aasta tähtsündmuseks koos kontsertidega Tamula järvelaval.

Võru linnas pole oodata küll sellist rahvamurdu nagu naabermaakonna keskuses Aluksnes, kus linnapäevade külaliste arv ületab linna elanike arvu, ent Võru linnal poleks paha selline eesmärk püstitada. Aluksnes toimub linna päevadega samal ajal surnuaiapüha, mis meelitab kohale külastajaid lähemalt ja kaugemalt, mistõttu tasuks ka Võrus kaaluda surnuaiapüha nihutamist linna päevadega samale nädalavahetusele.


Regionaalminister Siim Kiisler, kes propageerib tõmbekeskuste haldusreformi mudelit, on ühtlasi öelnud, et toetab tugevate maakonnakeskuste teket. Mida tugevam on maakonnakeskus, seda tugevam on maakond tervikuna ja seda väiksem on elanike soov mujale elama kolida. Ühe või teise piirkonna populaarsus tuleneb omakorda sellest, mida sellest piirkonnast mujal arvatakse. Võru linnast lahkutakse osaliselt põhjusel, et väljaspool Võrust ja Võrumaast hästi ei arvata. Linnapäevad annavad hea võimaluse Võru linna propageerida, eeliseid välja tuua ja kinnistada külalistesse tunnet, et nii Võru linnas kui ka Võrumaal on hea elada.


Võru linnal on rida eeliseid, mida pole kusagil mujal Eestis. Näiteks linna keskel asuv looduskaunis järv, kus vesi soojeneb piisavalt juba maikuu lõpuks. Teiseks soe kliima, mis pakub tervenemise võimalusi neile, kes endale pealinna niiskuses radikuliidi jõudnud saada.


Nii nagu pole veatuid inimesi, nii on ka Võru linnal oma puudused. Edukuse määrab see, kui edukalt suudetakse oma puudused muuta eelisteks. Soomes on küll Norra järel maailma kõrgeimad hinnad, aga inimesi meelitab jätkuvalt Soome kohale kõrgem palgatase, mille kõrval hinnad ära unustatakse. Võru on omamoodi Soome vastand, kus madalad kinnisvarahinnad võiks olla taskukohaseks alternatiiviks kodu soetamisel noortele peredele, kel pole rikkaid vanemaid või kes ei taha end aastateks pangalaenuga koormata.
Häid linna päevi!

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD