Menu

.      

Sotsiaaldemokraatide ridades kandideerib ka Inara Luigas

Pildil on Inara Luigas kõnelemas möödunud aasta novembris toimunud meeleavaldusel Võru linnas seoses probleemidega piiriületusel. Foto: Võrumaa TeatajaToimetusele laekunud vihje kohaselt on seekordsetel valimistel sotsiaaldemokraatide (SDE) seas kandideerimas ka endine keskerakondlane ja Keskerakonna Võrumaa piirkonna juht Inara Luigas, kes asutas pärast Keskerakonnast lahkumist koos mõttekaaslastega poliitilise ühenduse MTÜ Demokraadid.

Luigas kinnitas Võrumaa Teatajale, et kandideerib tõepoolest sellel sügisel kohalikel valimistel Võru linna volikogusse.

„Kui Keskerakonnast lahkusime, siis pidime oma eludega edasi minema. Sotsiaaldemokraatide vaated on Keskerakonnale sarnased,” põhjendas ta oma otsust.

Otsus SDEga liituda sündis Luigasel oma sõnul juba Tallinnas ja ettepaneku selleks tegi talle kaasriigikogulane, samuti Kagu-Eestist Riigikokku valitud Kalvi Kõva, kes on SDE Võrumaa piirkonna esimees. Luigas ütles, et talle on ka väga sümpaatne SDE linnapeakandidaat Anti Allas, kellega tal on olnud hea koostöö veeprogrammi alal. „Mulle meeldib Anti avatus ja tegutsemisviis,” rääkis Luigas. „Usun, et ta suudab palju korda saata.” Küsimusele, kas ta tuleb pärast valituks osutumist Riigikogust ära, vastas ta aga nõnda: „Volikogusse ma isikuna ei tule, aga tahan kaasa lüüa komisjonides, näiteks eelarvekomisjonis.

” Kitsaskohtadeks, kus Luigas nõu ja jõuga abiks olla sooviks, nimetas ta piiriületuse probleemi ja linnas avaliku korra tagamist. „Ööklubide lahtiolekuajad tuleks üle vaadata,” ütles ta. „Samuti on väga nigel politseipatrullide olukord, neid peaks rohkem olema.” Ka tahab Luigas midagi ette võtta selle vastu, et lapsed öösiti tänaval hulguvad ja joovad. „Praegune võim võiks nüüd puhata ja kõrvalt vaadata, kah ainult miinimumpalka saada ja vaesust omal nahal tunda,” arvab ta.

Hetkel Inara Luigas veel SDE liige ei ole, kuid tal on plaanis sinna lähitulevikus astuda.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD