Menu

.      

Lindora laat paisub aina suuremaks

Foto: BIRGIT PETTAILAAT • Viinakuu 28. päeval peeti kolme valla kogunemiskohas Lindoras pika traditsiooniga Lindora laata. Lindora laat on aastate jooksul kujunenud nii kauplemiskohaks kui ka kodukandi kokkutulekuks. Laat paisub iga aastaga aina suuremaks ning aastast aastasse on kauplejaid ja ostjaid aina rohkem. Kaupki on mitmekesisem. Kui esimestel laatadel kaubeldi vaid koduloomadega, siis tänapäeval on võimalik endile Lindora laadalt soetada kõikvõimalikku, mida kaasaja tehnoloogia ja inimeste endi oskused võimaldavad. Põhirõhk on siiski käsitööl, vanakraamil, toidul ja tööstuskaupadel.

Tänavune laat oli omapärane just vanaaegsete esemete poolest, mis laadarahvale nostalgiat tekitasid. Laadalistel oli võimalik osa saada nii kohalike kui ka välismaiste esinejate etteastetest. Elevust tekitasid näiteks esinejad Venemaalt, kes rahva sees visalt tantsu lõid.

Lindora laat on omapärane ka selle poolest, et vaatamata päevale ja ilmale, toimub laat iga aasta 28. oktoobril. Nii oli isegi esmaspäevasel tööpäeval tuhandeid inimesi osa saamas ühest viimasest selle aasta välilaadast.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD