Menu

.      

Võru endine linnapea asutas veebiuudiste portaali

Portaali Lounaeestlane.ee esikülg esimesel tegevuspäeval, 18. märtsil.     EKRAANITÕMMISUUS INFOPORTAAL • Võrus sügisel ametist lahkunud linnapea Jüri Kaver asutas kooli linnavalitsuse endise avalike suhete spetsialisti Arved Breidaksiga veebiuudiste portaali Lounaeestlane.ee.

„Lahkumishüvitis oli vaja kuhugi investeerida,” kommenteeris Kaver portaali asutamist, „investeerisin selle Võru inimestesse.” Täpset investeeringu summat ei soovinud Kaver välja öelda, aga tunnistas, et see oli osaühingu asutamiseks vajalik ligi 2500 eurot pluss veel natuke. Portaali käigushoidmiseks on asutatud osaühing Breidaks ja Kaver Meedia.

Kaveri väitel on kavas teha portaali internetis, kuna sel on väiksed ülalpidamiskulud. Ajalehte pole tema väitel kavas välja anda. Lisaks uudistele on portaalis kuulutuste rubriik, kus kuulutamine on tasuta.
Portaali esimene tegevuspäev oli teisipäeval, 18. märtsil ja esimese päevaga kogunes ligi 2000 külastust.

Arved Breidaks FOTO: Aigar NagelPortaali nime kohta ütles Kaver, et nagu New Yorgis ilmub The New Yorker, nii on Lõuna-Eesti elu kajastava portaali nimi Lõunaeestlane. Portaali põhiline aju on Arved Breidaks, lisaks temale osalevad töös veel ülikoolitudengid. Portaal töötab esialgu mittetulundusühingu põhimõttel ja rahalist edu niipea ei oodata.

Urmas Paidre FOTO: Võrumaa TeatajaPortaali kujundus on sarnane teise sarnase väljaande, Lounaleht.ee kujundusega. Lõunalehe väljaandja Urmas Paidre ei soovinud Lounaeestlane.ee tegevust kommenteerida.

 

Vaiko TiganeVõrumaa uudiseid vahendava Vorumaa24.ee veebiportaali juht Vaiko Tigane ütles eile, et pole veel uut portaali näinud. Pärast selle põgusat ülevaatamist ütles ta, et portaal võiks olla rohkem Võrumaaga seotud, kuna seda teevad kaks Võru meest. „Fookus on puudu,” leidis kogenud portaalijuht Vaiko Tigane. Ta lisas, et portaali sinipunane kujundus näib viitavat, et apelleeritakse Lõunalehele.

Tigane ütles uue portaali sündi kommenteerides, et Võru linnapea Anti Allas poleks tohtinud Breidaksit ära lasta. „Breidaks oli parem kui Guth (praegune linna avalike suhete spetsialist – toim),” märkis Tigane, „nüüd läks ta vastaste leeri.” Tigane ütles, et oli Vorumaa24.ee portaali pakkunud Breidaksile, aga viimane polnud asjast huvitatud. Nüüd on üllatav, et otsustati luua täiesti uus asi. Tigane on praegu keskendunud kirjastamistööle ja on nõus portaali mõne tuhande euro eest ära andma kellelegi, kel poleks huvi seda ekstreemseks või padukollaseks teha.

Võrumaalt alguse saanud kylauudis.ee veebiportaali peatoimetaja Aksel Lõbu ütles uue portaali sündi kommenteerides, et selle tegija Arved Breidaks on jätkuvalt Eesti Kodanikuajakirjanduse Seltsi liige. Selts annab välja külauudiste infoportaali. Breidaks oli varem kylauudis.ee üks toimetajatest, aga Aksel Lõbu väitel polnud tal selleks eriti aega. Pikemalt ei soovinud Lõbu uue portaali sündi kommenteerida. „Soovime jõudu ja edu!” lisas ta.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD