Menu

.      

Jüri Kaver ostis Lõunalehe ja ilmuma hakkab LõunaEestiLeht

LõunaEestiLeht hakkab ilmuma aprilli keskpaigast.  UUS VÄLJAANNE • Võru endine linnapea Jüri Kaver, kes lahkumishüvitise eest asutas internetiväljaande Lõunaeestlane, leidis üles veel hüvitise raha ja ostis selle eest LõunaLehe. Nüüd kavatseb Kaver hakata välja andma LõunaEestiLehte, mis hakkab ilmuma aprilli keskpaigast.

Kaver ega LõunaLehe väljaandja Urmas Paidre ei soovinud asja lähemalt kommenteerida. Tehingu hinda hoiavad pooled samuti saladuses. Kuivõrd Kaveri lahkumishüvitis oli kolm kuupalka pluss tasu 75 väljavõtmata puhkusepäeva eest ehk kokku ligi 19 000 eurot ja osa sellest rahast on juba kulutatud veebiportaali loomiseks ning maha läks tulumaks 21 protsenti, siis võis LõunaLehe ostusumma küündida 10 000 euroni.

Paidre müügiotsus tuli asjaolust, et ta ei viitsinud enam uue tulijaga võistlema hakata, nagu see toimus paar aastat tagasi Võru endise abilinnapea Kristjan Võrno asutatud nädalalehega Uudistaja. Siis käis Paidre mööda kauplusi ja korjas Uudistajad kokku, aga see oli väga väsitav. Ühtlasi pidi Paidre jälitama Kristjan Võrnot mööda linna, et tuvastada, ega viimane juhuslikult tööajast lehte ei tee. Tulemus oli, et LõunaLehes ei ilmunud mitte midagi peale Kristjan Võrno elu ja tegevust kajastavate artiklite, mistõttu lugejad tüdinesid ära ning lugejate arv hakkas kokku kuivama.

Teadaolevalt hakkab uut lehte välja andma praegune Lõunaeestlase toimetaja Arved Breidaks. Mõnda aega tegutseb lehe juures edasi Urmas Paidre, kes kavatseb kuuldavasti keskenduda rohkem Marta raadiole, milles ta möödunud aastal osaluse omandas.

Tulevikuplaanidest ei tahtnud Jüri Kaver esialgu veel midagi rääkida, aga kuuldavasti on plaanis raadio- ja telejaama asutamine ning laiem kaasatus Facebookis. Ühtlasi mõeldakse lätikeelse Lõunaeestlase tegemise peale.

Võrumaa Teataja

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD