Menu

.      

Tamula järvest toodi välja veel kahe mehe surnukehad

Foto: Võrumaa Teataja

VIDEO: Täiendatud 16:56 Paat, millega kolm kalameest olid Tamula järvel enne uppumist

Täiendatud 14:00 Laupäeva hommikul toodi Tamula järvest välja kahe kadunuks jäänud mehe surnukehad, kolmas uppunu leiti ööl vastu laupäeva.

Meremõõdukeskusest politseile ja päästjatele vabatahtlikult appi tulnud spetsialistide kaasabiga leiti laupäeval kella 10.35 ajal Tamula järvest ka 52-aastase Andrei ja 38-aastase Mareki surnukehad, teatas BNS-ile Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Võru politseijaoskonna juhi Madis Soekaruski sõnul olid kahel otsingupäeval ilmastikuolud halvad, mis raskendasid oluliselt otsinguid, kuid kõik töötasid sellest hoolimata oma võimete piiril ning andsid kõik endast oleneva, et kadunuks jäänud mehed leida.

Reede hilisõhtul tulid oma kaatri ja erivarustusega politseile ja päästjatele appi Tallinnast pärit vabatahtlikud, kes leidsid öösel kella 1.55 ajal järvest 25-aastase Janeki surnukeha.

Aktiivsed järveotsingud vältasid kohu öö ning jätkusid ka laupäeval.

Pressiesindaja sõnul läksid esialgsetel andmetel kolm meest neljapäeva õhtul kella 22 ajal aerupaadiga Tamula järvele. Kella 2.32 ajal sai häirekeskus teate, et mehed pole järvelt koju naasnud ja nende mobiiltelefonid on samuti levipiirkonnast väljas või välja lülitatud.

Mehi asusid otsima päästeameti pinnaltpäästjad. Kuna järve põhjas on mitme meetri paksune mudakiht ja kindlat otsinguala polnud, hinnati tuukrite kaasamist otsingutele otstarbetuks.

Reede varahommikul leiti järvest uppunud plastpaat, üks kummik ja kalakastid. Politsei jätkas meeste otsimist, kasutades selleks ka sonarit.

Võru kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Kadunud meeste otsingud kestavad endiselt

VIDEO Täiendatud kell 20.55

Priidu ja Deniss Tamula rannas FOTO: Aigar NagelÕhtul kella kaheksa ajal oli Tamula kaldal näha mitmeid jalutajaid ja niisama uudistajaid. Päästeautodest kaks lahkusid sündmuskohalt,  kohale jäi operatiivsõiduk. Päästjate sõnul jätkuvad ostingud sonariga ka öösel. Kinnitamata andmetel on üles leitud üks kalavõrk. Selle kohta, kas leitud võrk on kadunud meeste oma andmed puuduvad.

Veidi enne kella kaheksat õhtul oli näha Tamula ujumiskohas paadi juures askeldamas kahte meest. Lähemalt uurides selgus, et meestel polnud õnnetusest aimugi ja nad olid seda kuulnud just mõned minutid tagasi. Nimelt on Priidu ja Deniss matkajad, kes alustasid oma teekonda Kärgulast Pühajõelt ja suunduvad nüüd Kääpa kanti telkima. Kurbadest uudistest kuulnud nad mõned minutid tagasi kohalikust poest, kust toitu hankimas käidi.

Matkajad ütlesid, et loodavad siiralt, et mehed ilmuvad siiski elusalt välja.

 

Tamula järvel kadunuks jäänud kolme meest pole siiani leitud
2014-04-11 13:35

Foto: Võrumaa TeatajaVõrus Tamula järvel läks neljapäeva hilisõhtul või ööl vastu reedet ümber aerupaat ja selles olnud kolm meest on siiani kadunud.

Häireskeskus sai kell 2.32 teate, et Võru linnas Tamula järvel on paadiga järvele läinud kolm meest kadunud. Päästjad koos politseiga alustasid inimeste otsinguid, kuid praeguseks ei ole kedagi veel leitud, teatas BNS-ile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Praeguseks teadaolevalt läksid 52-aastane Andrei, 25-aastane Janek ja 38-aastane Marek neljapäeva õhtul kell 22 aerupaadiga Tamula järvele. Päästeameti andmetel töötas kolmest kadunud mehest kaks päästjatena. Neli ja pool tundi hiljem sai häirekeskus teate, et mehed pole järvelt koju naasnud ja nende mobiiltelefonid on samuti levipiirkonnast väljas või välja lülitatud.

Mehi asusid otsima päästeameti pinnaltpäästjad. Et järve põhjas on mitme meetri paksune mudakiht ja puudub kindel otsinguala, oli tuukrite otsingutele kaasamine otstarbetu. Varahommikul leiti järvest uppunud plastpaat, üks kummik ja  kalakast.

Päästjad andsid sündmuse lahendamise reede varahommikul üle politseile, kes jätkab meeste otsimist kaasates selleks täiendavaid päästepaate ja uurides järvepõhja sonariga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD