Menu

.      

Tublid mehed need Rõuge omad

Rõuge inimesi saab ikka ja jälle ainult kiita. Alles see oli, kui nad avasid kordatehtud Nursi vanas koolimajas noortetoa. Nüüd leidsid Rõuge mehed loetud tunnid pärast vargust üles öösel varastatud ATV.

Kui Võrumaa Teataja vargusepäeva hommikul Võru–Valga maanteel Nursi kandis Kaku veski teeotsa juures Rõuge vallavanemat Tiit Tootsi intervjueeris, siis polnud ATVd veel leitud. Rõuged mehed olid terve öö jälgi ajanud ja jäljed kadusid just seal, Kaku veski teeotsa juures. Nagu tuleb välja Rõuge vallavolikogu esimehe Karel Saarna seletusest, oli varastatud ATV peidetud sinnasamasse lähedale, mahajäetud hoonekompleksi aidaruumi, mille ukseava oli laudadega kinni löödud. Selle koha avastas tänu oma heale jahimeheninale Rõuge jahiseltsi ülem Aare Vumba. Olgu öeldud, et ATV oli peidetud pimedasse ruumi ning kaetud musta kile ja mööblitükiga. Selline jälitustöö ja otsimistegevus on omaette meistriklass, mis annab silmad ette elukutselistele uurijatele.

Kahju on ainult sellest, et pärast nädalapikkust varitsust ei õnnestunud varast kätte saada. Kuivõrd info ATV leidmise kohta oli salastatud ja varas saagile järele ei tulnud, võib ainult järeldada, et tal oli info leidmise kohta olemas. „See inimene pidi olema kas kohalik või väga hästi kellegi poolt kohalike oludega informeeritud isik,” kirjutas Facebooki sissekandes volikogu esimees Karel Saarna. See, et varast ei tabatud, on märk kas sellest, et varas on Rõuge valla juhtkonnale väga lähedal, või siis ehmatas kiire ja tõhus otsimistöö varga nii ära, et ta ei julgenud saagile järele tulla. Võimalik on variant, millest kirjutas Karel Saarna: „Ju varas vaatas, et need Rõuge mehed ei ole niisama lihtsad mehed, igale poole nad tulevad järele, kõik jäljed nad võtavad üles ja nad kuramused on kogu aeg mul jälil. Ajalise hilinemisega, aga järjekindlalt olime vargal sabas.”

Igal juhul au ja kiitus Rõuge meestele! Varastatud asjade leidmisega hädas olevatele ametimeestele tuleb soovitada edaspidi Rõuge meeste oskusi kasutada.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD