Menu

.      

ÜKS KÜSIMUS: Võru linnavolikogu opositsioon esitas Võru linnapeale Anti Allasele seoses Mati Kitsikuga 16punktilise arupärimise.

Võru linnapeaks valitud Anti Allas Dr. Fr. R. Kreutzwaldi memoriaalmuuseumi õues 14. augustil 2014 enne Võrumaa Teatajale intervjuu andmist. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Palusime linnapeal vastata: Millal, millise tähtajaga ja tasuga on sõlmitud leping Mati Kitsikuga?

„Uus käsundusleping Mati Kitsikuga sõlmiti koalitsiooni ühisel soovil ja heakskiidul 8. jaanuaril 2015, tähtajaga kuni 31. detsember 2015. Kuna lepinguga taotletud eesmärgid on saavutatud, me järgmisel aastal lepingut ei pikenda ja vastavasisuline otsus kajastub juba 2016. aasta eelarve eelnõus.

Mati Kitsiku ühe kalendrikuu netotasu on 1573 eurot ja 20 senti.

Mati Kitsiku ülesanneteks on: linna nõustamine finantsküsimustes, raha või kapitali kaasamisega seotud finantsteenuste osutamine ja vahendamine; linnavara kasutamise efektiivsuse (rentaabluse) tõstmise võimaluste analüüsimine ja parandusettepanekute tegemine, võimalike rentnike otsimine; ettevõtluskeskkonna analüüsi tegemine Võru linna kohta, järelmite ja võimaluste esitamine ning tutvustamine linnapeale otsuste tegemiseks; linnapea muude üks kord antud käsundite täitmine.

On väga kahetsusväärne, et olen langenud IRLi ja Reformierakonna turmtule alla selle eest, et olen kasutanud linnale kasulike otsuste tegemisel pädeva inimese nõu. Siinjuures unustavad küsijad millegipärast ära, et ka eelmine linnavõim, kuhu kuulusid päringu esitajad IRL ja Reformierakond, kasutas samuti mitme nõuniku teenuseid, kusjuures Reformierakonda kuuluva Ilmar Silla tasu oli lepingu algusperioodil Mati Kitsiku tasust oluliselt suurem. Samuti unustatakse linna rahakoti pärast muretsedes ära, et linna kulud praeguse linnavalitsuse liikmetele on ühes kalendriaastas umbes 20 000 eurot väiksemad kui kulud eelmisele valitsusele, mille liikmeteks olid praegused küsijad.”{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD