Menu

.      

Riho Terras: õppisime Kevadtormil tundma Võrumaa maastikku, teedevõrku ja inimesi

Kevadtorm 2016 lõpurivistus Ridali lennuväljal neljapäeva ennelõunal. Võrumaal toimub sellel suvel veel teinegi suursündmus, 23. juunil kaitseliidu korraldatav võidupüha paraad. Riho Terras kinnitas Võrumaa Teatajale, et kaitsejõudude jaoks on Võru maakond väga tähtis. 					                                  Fotod: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

DROONIVIDEO SUURÕPPUS • Neljapäeval Ridali lennuväljal rivistusega lõppenud suurõppus Kevadtorm 2016 andis osalejatele teadmisi Võrumaa maastikust, teedevõrgustikust ja siinsetest inimestest. Nii ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras ja lisas, et Kevadtorm oli õpetlik kogemus ka liitlaste jaoks.

„Loodetavasti suutsime Võrumaa inimestes omalt poolt tekitada siin kohalolekuga ka teatud turvatunde,” lisas Terras. Kokku osales õppusel kolme nädala jooksul üle 6000 sõduri, nendest üle tuhande sõduri ja ohvitseri saabusid 12 välisriigist.

Terras nimetas suurimaks kordaminekuks seda, et õppusel osalenud Eesti ajateenijad suutsid ennast pataljoniks „kokku harjutada” ja liitlastele tõsist vastupanu osutada. Samuti kaitseväe 2. jalaväebrigaadi ajateenijate ja juhtkonna oskuslikku tegutsemist.

Liitlased üllatunud eestlaste nutikusest

„Kordaminekuks võib nimetada ka suure hulga liitlaste vastuvõtmist ja integreerimist meie tegevustesse,” lausus Terras. „Mitmetes riikides ei ole enam ajateenistust. Liitlased olid üllatunud, et meie ajateenijad võivad olla samaväärsed sõdurid kui nende regulaarväelased, tihti võib-olla nutikamadki.”

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD