Menu

.      

Eile lõppes riigikogulaste pikk talvevaheaeg

Aasta esimene täispikk nädal tõi eestimaalastele ridamisi ebameeldivaid uudiseid, kui välja arvata kooseluseaduse toetajate heameel, et saab kooselu sõlmida. Mis sest, et seegi üliolulisena paistnud asi on poolik.

Häbiväärne on invavahendite laenutajatele põhjustatud stress, mille põhjustasid kõrged arved. Hiljem küll soovitati neid arveid mitte maksta, sest kõik klaaritakse ära. Kuidas klaarida esitatud arve? Äkki see arve jääb kuhugi andmebaasi kollitama ja intresse koguma?

Haridusministeerium saatis möödunud nädalal laiali jõulusoovid ja vabandas kohe, kuid süsteem oli oma töö juba teinud. Setumaal olidki jõulud ja neile see talsipühade soov vale ei olnudki.

Nüüd on sõnumite saatmise mõtte üles võtnud politsei- ja piirivalveamet, kes on otsustanud hakata saatma sõnumeid nii-öelda puhkepäeval mõnuainete tarbijatele. ERRi saade juba nimetas seda imelikuks lahenduseks. Samamoodi võiks saata sõnumeid kõigile autojuhtidele, sest mingil ajal on kõik piirkiirust ületanud. Ka ametnikud.

Võrulane Erki Nool astus kõige optimaalsemal ajal, 31. detsembril erakonnast välja. Solvununa. Meie kodulinlane Erki Nool on ausalt rääkinud erakonna siseelust ja karjäärile suunatusest, et purustada kõik, mis seda ei toeta. Tubli, Erki, kuid kahju ka.

Kohaliku elu edendamisest on kirjutanud ja rääkinud väga põhjalikult maavanem Andres Kõiv juba mullu ja selgi aastal. See on hea märk ettepoole vaatamisest. Tasuks meenutada, et maavanem ei kandideerinud teist korda ametisse. Maavanem Kõiv paluti ametit jätkama.

Kui palju on meil poliitikuid, kes ei kandideeri, kuid palutakse jätkama? Nendele tuleb panustada.

Riigikogulaste eile alanud istungjärk lõpeb enne jaanipäeva ja algab septembri keskel. Riik töötab ilma puhkepäevadeta, kuid segadust on palju.

Kuidagi väga vastumeelne on siinkohal tuua investor Heldur Meeritsa mõte tumeda tuleviku kohta: „Parim, mida saab loota, oleks suur ja põhjalik kriis. Siis kaovad illusioonid, siis suuname oma pingutused õigesse kohta.”

Kes vastab?

ARVAMUS