Menu

.      

Mõniste Läti piirilt ja Meremäe Vene piirilt andsid Võrumaal haldusreformi avalasud

Mõnetunnise vahega anti Võrumaal haldusreformi avakutsungid haldusreformi ühinemisläbirääkimisteks.

Mõniste kutsub kõiki ühinema, Meremäe samuti. Osa setusid on solvunud. Üks setu ütles aga otse, et loeb Obinitsa poole setude arvamus, sest Obinitsa oli hiljuti isegi pealinn.

Ülejäänud setud tehku Põlvamaal, mida tahavad.

Tundub, et nii lihtsalt need asjad oma rööbastesse ei libise. Üleeile Luhamaal inimestega rääkides ei olnud neil haldusreformist sooja ega külma, sest seda on tehtud nii piinlikult kaua, et seda sõna uuesti ja uuesti kirjutades hakkab lausa piinlik.

Tele-eetris lastakse ebameeldiva mõtte või ropu sõna kustutamiseks eetrisse piiks või piiiiiks. Kui talitada samamoodi sõnaga haldusreform, siis kostuksid uudistesaate ajal nii sageli piiksud, et tasub midagi muud vaadata. Kui ka kõigis ajaleheartiklites jätta haldusreformi sõna kohale valge laik, oleksid ajalehed palju valgemad ja ehk inimesed rõõmsamadki!?

Aga kahjuks nüüd need kõige kurjemad lahingud alles algavad. Võrumaa Teataja saab garanteerida tasakaalustatud kirjutisi, sest oleme siinkandis sõltumatu väljaanne. Meile läheb korda nii luhamaalaste kui ka varstulaste mure. Kõigi mure.

Suur tänu kõigile riigikogulastele, kes siitmailt valitutena hingavad samas rütmis nagu nende valijadki. Koos suudame! Peame suutma! Ja kui ikka ei suuda, siis otsime uue lähenemise ja proovime uuesti.

Haanja vallavolikogu esimehel tärkas valla juubeli eel mõte, et näotu bussiootekojaga peaks midagi ette võtma ja nüüd  oskavad kõik öelda, et see on 25aastase Haanja valla bussipeatus. See on nagu Rakvere kuusk, mis üleöö maailmakuulsaks sai, ja lausa mitu aastat järjest.

Kui nüüd haldusreform lahkarvamustega maakonna vallutab … Kui nüüd hakatakse arvutama, et reformi käigus on võimalik päris palju raha saada … Siis jääb kõik mõistlikult tegemata ja kannatab inimene, kannatab kodumaakond.

Kirjutage meile!

ARVAMUS