Menu

.      

FOTOD Kas sinu helkur on juba suveunest äratatud?

  • Kirjutas Kadi Annom

Joosep Lett (vasakult) ja Andre Erik Kose Coopi kaupluse ees. Kuigi mehed armastavad enamasti autoga sõita, on ka autost väljudes ja parklas liigeldes tarvis end nähtavaks teha. FOTO: Aigar Nagel

PABERLEHT> Sügis tuleb igal aastal ühtviisi, kuid millegipärast alati ootamatult. Pime aeg on kätte jõudnud ja on see periood aastast, mil enamik meist peab paratamatult ka pimedas liiklema. Teisipäeval võtsime koostöös politsei- ja piirivalveametiga luubi alla Võrumaa inimesed ja selle, kui hästi nad on end tänavatel nähtavaks teinud.

Pime aeg on tulnud ootamatult

Pimeduse saabudes, kella poole 8 ajal õhtul alustasime oma teekonda Võru kesklinnast. Saanud sõita vaid mõned sajad meetrid, oli silmapiiril esimene tume kogu. Valgustatud kõnniteel kodu poole ruttav noormees Joosep Kuut oli küll teadlik liikleja, kuid kahjuks teoorias tugevam kui praktikas. „Eelmisel aastal kandsin pimedal ajal küll helkurit. Praegu ei ole veel lihtsalt jõudnud seda külge riputada, sest on harjumatu, et nii kiiresti läheb väljas juba pimedaks,” selgitas Kuut. Andsime liiklejale kaasa helkuri, millega ta sai turvaliselt koduteed jätkata.

Edasi Võru valda Vastseliina sõites kulgeb teekond endiselt üsna kurvalt. Enamik jalakäijatest, kes kiirustades mööda tänavaid liuglevad, ei kanna ühtegi valgusallikat.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD