Menu

.      

FOTOD Kus on kõigi lillede kodu? Võrumaal Lillimõisas Lillimäe ja Lillioja talus ning Lilli mäe otsas*

  • Kirjutas Kalev Annom

Hele Sarik koos poeg Joeliga näitavad enne ülespanekut oma talude nimelaudu. Omal ajal taheti küll kahte talu ühe nime alla viia, kuid ei õnnestunud. Nüüd ongi nii, et elumaja on Lillioja talus ja kaunis lilleaed Lillemäe talus. Tagapool võib märgata kännu otsas karumõmmi õunu pakkumas. FOTOD: Kalev Annom

Hele ja Hans Sarik. Üks pere, kaks talu: Lillioja ja Lillimäe

PABERLEHT > Otsige Võrumaa kaardilt üles lillede kodu koht! Võite appi võtta maps.google.ee. Otsige üles ka sealsamas olev Lilli mägi, mis on 240,4 meetrit üle merepinna. Varem Haanja valda kuulunud Lillimõisa on nüüd üks 273 Rõuge valla külast, kus 2019. aasta 1. jaanuari seisuga elas kaheksa inimest, nende seas Hele ja Hans Sarik Lillioja ja Lillimäe talust, kus on suur-suur lilleaed.

Kolletamispäev, aastaringi kuldseim päev

Nädal algas kolletamispäevaga (14. oktoober). Kevadel hakkab loodus ennast avama ja me tunneme rõõmu igast rohelisest rohuliblest, lumikellukesest, märtsikellukesest, ülasest, sinilillest. Emagi naeratab, kui laps talle säravate silmadega esimese võilille kingib.

Kolletamispäeval hakkab loodus kuldsete lehtede ilu näitamisega ennast sulgema, sissepoole tõmbuma, puhkama, et kevadel värskena taas avaneda.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD