Menu

.      

„Kella seitsmest otse-eetri ärevust on hea tunda,” ütleb uudistesaate režissöör Talis Talv

  • Kirjutas Liana Allas

Treven Talv, Talis Talv. Lasteaia lõpetamine. Foto: KERLI HALLISTE

Võrumaa inimesed. Kus on nad nüüd, mis neist on saanud?”

Samal ajal, kui rahvas kodudes õhtusi toimetusi teeb ja telerist „Seitsmeseid uudiseid” ootab, valitseb uudistesaate stuudios ärevus ja kerge närvilisus. Kui siis tuttav signatuur saate algust kinnitab, ohkab üks osa uudistetoimetuse rahvast kergendatult – nende töö sai õigeks ajaks tehtud. Teine osa saab kergemalt hingata alles siis, kui saade läbi, sest kunagi ei või sada protsenti kindel olla, et midagi ootamatut ei juhtu. Tegemist on inimestega, tegemist on tehnikaga. Televaataja näeb ekraanil saatejuhte, ilmatüdrukuid, reportereid. Ja teab nende nimesid ning nägusid. Keda televaataja ei näe ega suurt midagi tea, on tehniline personal. „Nendeta saade eetrisse ei lähe, kui kas või üks inimene on puudu,” ütleb TV3 uudiste osakonna tehnilise meeskonna juht režissöör Talis Talv. 2003. aastal asus ta tööle uudiste monteerijana. Kui poleks vahepeal aastakest eemal olnud, võiks järgmine aasta 20 aasta tööjuubelit pidada.

Algus

Kui Talis 1999. aastal Antslas üheksanda klassi lõpetas, viis tee edasi õppima Tallinna polütehnikumi. See oli isalt saadud soovitus, kes oma kogemustest teadis, et tegemist on väärt kooliga. Nii läkski, Talis asus õppima personaalarvutite erialal.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD