Menu

.      

Motoshow eksponaatide hulgas olid esmakordselt ka Võrumaal valminud käsitööautod

  • Kirjutas Kadi Annom

Vasakult Margus Treial ja Hendrik Post olid nädalavahetusel toimunud Motoshowl ühtedeks Treial Customs esindajateks. Vasakul on huvilistele vaatamiseks toodud elektrisõiduk ning paremal bensiinimootori jõul liikuv Speedster. Foto: AIGAR NAGEL

Nädalavahetusel avas külastajatele juba 27. aastat järjest uksed Eesti vanim autoteemaline mess Motoshow.

Tartu Näituste messikeskusesse koondunud suurüritus tõi kolmel päeval kokku 32 automarki, millest neljal oli Eestimaa pinnal esmaesitlus. Motomessil olid esindatud nii sõiduautod, tarbesõidukid, matkaautod, mototehnika, hobisõidukid, autokeemia, lisavarustus kui ka restaureeritud sõidukid. Julgemad huvlised said proovisõidualal tehnikat ka ise proovida. Kuigi seoses kurbade uudistega Suurbritannia kuninganna Elizabeth II surmast katkestasid plaani järgi messil samuti osalema pidanud Briti väed visiidi autonäitusele, oli Motoshowl vaadata ja uudistada palju. Teiste hulgas avas külastajatele esmakordselt oma messiboksi Eesti ainus Võrumaal tegutsev ettevõte, mis tegeleb valdavalt klaaskiust 356 Speedsterite kerede tootmisega.

Ligi poolsada autot

Lõppenud nädalavahetusel Motoshowl esmakordselt üles astunud Treial Customs tegeleb klaasplastist hobiautode tootmisega. Aastaid on ettevõte autokeresid tootnud suuresti Rootsi turule, nüüd on sihiks võetud kogu Skandinaavia ja Baltikumi turg. Margus Treial, kelle hobist on ettevõtmine alguse saanud, kirjeldab kõnealuste hobiautode toomist justkui rätsepaülikonna õmblemist.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD