Menu

.      

Rõõm ja kahjutunne vanavanemate päeval

Pühapäevasel vanavanemate päeva üritusel Kandles oli hingeliigutav vaadata, kui rõõmsad olid tunnustuse üle vanaisad. Vanaisad, kelle kohta võiks tegelikult öelda Võrumaa ja Lõuna-Eesti tugisambad, sest nii palju kiidusõnu kui nende kohta ei ole meie toimetuses ammu kuuldud. Lõuna-Eesti vanaisa, kes suudab hoolitseda nii oma perekonnaliikmete kui ka terve kogukonna eest, kus ta elab, näib olevat kõikvõimas, ning noortel meestel on, kellest eeskuju võtta.

Samuti oli liigutav näha, et paljud omavalitsusjuhid ei pidanud paljuks Võru pensionäride päevakeskuse juhataja Astrid Hurda kutsel Kandlesse ise kohale tulla ning vanaisasid väikse aukirja ja auhinnaga tänada. Võru vallavalitsusel olid isegi tehtud kaunid aukirjad vanaisade nimedega. Aitäh, Anti Allas, Georg Ruuda, Merike Prätz, Tiit Toots ja Rein Järvelill! Teie hoolite omakandi  inimestest ja kui kellelgi peaks tekkima mõte, millisesse Võrumaa kohta elama kolida, siis just teie omasse.

Kahju oli jälle sellest, et vanaisade tunnustamist ei pidanud vajalikuks Sõmerpalu, Lasva, Varstu ja Mõniste vald, kelle vanaisad samuti konkursil osalesid. Muidugi ei ole veel hilja. Head vallavanemad, võtke oma valla tublide vanaisadega ise ühendust ja öelge neile kasvõi soojad tänusõnad. Nad on seda ja rohkemgi väärt.

Vanavanemate päev on selleks korraks jälle läbi. Loodetavasti ei ole aga läbi lastelaste ja vanavanemate omavaheline soe suhtlus ning külaskäigud üksteise poole. Konkursile laekunud kirjeldustest tuli välja, et just meie kandis elavad maailma kõige vahvamad vanaisad, kes annavad endast kõik, et nende lastel ja lastelastel hea ja kerge elada oleks. Teeme neile kõigile selle eest südames sooja ja pika pai.

Aitäh kõikidele vahvatele vanaisadele ja nende peredele ka meie toimetuse poolt. Jõudu ja jaksu teile, aga ärge unustage ka vahetevahel puhata ja mängida!

ARVAMUS