Menu

.      

Lõuna-Eesti vahvaim vanaisa on 30 lapse vanaisa Peeter Hade Tartust

Lõuna-Eesti vahvaim vanaisa Peeter Hade oma rohkearvulise saatjaskonnaga, pildilt on puudu seitse lapselast.	 Foto: ERAKOGUPILDIKONKURSS • Auväärne žürii on oma otsuse langetanud – Lõuna-Eesti vahvaim vanaisa on 30 lapse vanaisa Peeter Hade (80) Tartust. Teisele kohale tuli Väino Marjak (67) Rõuge vallast Püssä külast ning kolmandale Vello Henning (73) Mõnistest.

Võistlus oli äge ja kuni lõpuni polnud selge, kes konkursi lõpuks ära võidab. Võitja otsustasid viimase hindaja, Valga linnavalitsuse hääled. Vanaisa Peetri, kes edestas teise koha omanikku, vanaisa Väinot 14 häälega, esitas konkursile tema tütar Merili Hade, kes kirjutas, et tema isa on olnud maailma parim isa oma 11 lapsele ja kahele kasulapsele ning vanaisa 30 lapselapsele. „Tema on alati see, keda me austame ja tema nõuandeid kuulame siiani. Meie isal on küll vanust päris omajagu, aga suurim soov on tal käia rattaga aiamaal, mis asub kodust kaheksa kilomeetri kaugusel. Seal saab ta näpud mulda panna ja värskes õhus toimetada. Eks see igapäevane liikumine ongi tema tervise pant. Veel oskab meie isa teha kõige paremaid praekartuleid ja üleüldse on ta köögitoimkonnas osav. Lastelastega on tal kohe eriti hea klapp!”.

Tänavune konkurss oli erakordne, sest esimest korda osalesid kandidaatide hindamisel ka kolm Lõuna-Eesti linnavalitsust: Võru, Valga ja Tartu, ning riigikogu liikmed, kellest jõudsid oma punktid anda Meelis Mälberg, Tarmo Tamm ja Uno Kaskpeit.

Kahelt esimeselt on ka konkursi peaauhinnad, sõit Toompeale vanaisale, vanaemale ja lastelastele. Selle võidavad endale nii žürii kui ka rahva lemmik. Kui eelmisel aastal hindas vanaemasid kümme inimest, siis sel aastal vanaisasid tervelt 20.

Kokku osales meie konkursil 23 vanaisa, neist 19 Võrumaalt, kaks Valgamaalt, üks Põlvamaalt ning üks Tartust. Konkursi kõige noorem kandidaat oli 43aastane vanaisa Margus Lasva vallast Lehemetsa külast ning kõige vanem 94aastane vanaisa Elmar Võrust. Võrumaalt olid esindatud Võru linn (kuus vanaisa), Võru vald (kolm vanaisa), Rõuge vald (kaks vanaisa), Antsla vald (kaks vanaisa), Sõmerpalu (kaks vanaisa), Lasva, Varstu, Mõniste ja Meremäe vald (kõigist üks vanaisa).{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD