Menu

.      

VIDEO Lõuna-Eesti vahvaim vanaisa Peeter Hade on õnnelik inimene

Lõuna-Eesti vahvaim vanaisa Peeter Hade koos teda konkursile esitanud tütar Merili Hadega oma kodus Tartus Vaksali tänaval kingiks saadud kiiktoolis istumas. Foto: ALEKSANDER PLADOŽÜRII LEMMIK • Lõuna-Eesti vahvaim vanaisa Peeter Hade, kes on üles kasvatanud 13 last, on õnnelik inimene. Tema hea tervise pandiks on igapäevane liikumine ja toimetamine oma Tartu lähedal Vorbusel asuval aiamaal.

Peeter Hade (80) elab Tartus Vaksali tänaval ühe mitmekorruselise maja kolmetoalises korteris. Kui talle neljapäeval auhindu kätte viima läheme, tuleb uksele vastu rõõmsalt naeratav härrasmees, kes ulatab kohe tervituseks käe. Veel on parajasti kodus tütar Merili, kes oma isa konkursile esitas.

„Facebookist lugesin,” vastab Merili küsimusele, kust ta meie konkursist teada sai. Tal on oma isa võidu üle siiralt hea meel. „Ta on seda väärt,” ütleb tütar, aidates isal istuda Mobecorist auhinnaks välja pandud kiiktooli. Seejärel võtab härra Hade endale peale Võru pensionäride päevakeskuse kingitud pehme villase pleedi, mis sobib kiiktooli juurde kui valatult, ja intervjuu võib alata.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD