Menu

.      

Algab konkurss „Lõuna-Eesti vahvaim vanaisa”!

Foto: ERAKOGUUUS FOTOVÕISTLUS • Vahvamiad vanaisasid ootab rikkalik auhinnalaud: reis Toompeale, 100eurone pidu, tahvelarvuti, kiiktool ja palju muud head-paremat.

Meil on rõõm välja kuulutada Võrumaa Teataja viies fotokonkurss „Lõuna-Eesti vahvaim vanaisa”. Praeguseks on juba välja valitud Lõuna-Eesti armsaim kass (2011), armsaim koer (2012), vahvaim võrukael (2013) ja vahvaim vanaema (2014).

Kui vahvaim vanaema valitud, kuidas siis jätta valimata vanaisa, eks ole? Kui läinud aasta septembris vanavanemate päeval Kandle kultuurimaja saalis pidulikul aktusel „Lõuna-Eesti vahvaima vanaema” Võru linna ja Võru vallas elavaid osavõtjaid austati, siis ütles Võru linnapea Anti Allas, et järgmisel aastal võiks siis tunnustada ka vahvamaid vanaisasid. Sealt hakkaski mõte vanaisade konkursist idanema ja kui nüüd ka Võru pensionäride päevakeskuse juhataja Astrid Hurt, kellega meil oli eelmisel aastal väga meeldiv koostöö, toimetusega ühendust võttis ja vanaisasid meelde tuletas, siis ei saanud enam olla kahtlustki selles, et vanaisade konkurss tuleb. Kohe oli olemas ka esimene auhind – kolm komplekti sooje sokke ja kindaid Võru pensionäride päevakeskuselt!

Auhinnad

Edasine auhinnajaht osutus rõõmustavalt lihtsaks. Võru Tarbijate Ühistu Maksimarket, kellega oleme koostööd teinud juba kolmel konkursil, oli kohe nõus ka sel aastal meie partneriks olema ja pani vanaisadele välja nii 30-, 20- kui ka kümneeurose kinkekaardi ning lisaks sellele neli kümneeurost kinkekaarti loosivõitjatele. Sama entusiastlikult haaras konkursikutsest kinni ka Õlle 17 ja Tamula rannabangalo, kes paneb vanaisadele (nagu ka eelmisel aastal vanaemale) välja 100eurose peo Õlle 17 Captain Morgani toas ning lisaks sellele veel loosivõitjatele kolm 20eurost krediiti kas Õlle 17 või Tamula rannabangalos.

Meie hea koostööpartner Võru Polar, kes rõõmustas läinud aastal „Lõuna-Eesti vahvaima vanaema” konkursil teise koha võitnud Kanepi valla vanaema Floreidat (85) Brotheri õmblusmasinaga, paneb sedapuhku vahvaimale vanaisale välja tahvelarvuti aastase digilehe lugemisõigusega.

Apteegiketid BENU Apteek ja Südameapteek võtsid samuti kutse vanaisasid toetada kohe vastu. BENU Apteek paneb vanaisadele välja 100 euro ja Südameapteek 60 euro väärtuses kinkekaarte.

Vahvaimat vanaema murutrimmeriga rõõmustanud K-Rauta on vanaisade konkursi auhinnaks välja pannud kohvriga 45osalise tööriistakomplekti, armastatud Katariina kohvik küpsetab vanaisale ahjusooja kringli, Võrumaaga seotud kirjanikud Olavi Ruitlane ja Veiko Märka annavad kingiks oma raamatuid, lisaks ootavad kolme žürii ning kolme rahva lemmikust vanaisa Võrumaa Teataja tellimused.

Sel aastal on meil ka mitu uut sponsorit. Mööblifi rma Mobecor paneb vanaisakonkursile välja kiiktooli väärtuses 150 eurot ja lohutusauhinnana 20eurose kinkekaardi, rehvide ja velgedega tegelev OÜ Gründer 50eurose kinkekaardi oma teenustele (autopesu, rehvivahetus jms), Silja Sport kingib sportlikule vanaisale 30eurose kinkekaardi.

Auhinnafond täieneb kindlasti veel. Jälgige Võrumaa Teatajat, sest uutest auhindadest teavitame teid juba peatselt!

Ootamatud pakkumised riigikogulastelt

Sel aastal turgatas meile pähe mõte kutsuda sponsorite sekka ka Kagu-Eesti riigikogulased. Saatsime neile kõigile meili, kus selgitasime, et kaasalöömine on rangelt vabatahtlik ja palusime neil endil auhinnaideid välja pakkuda.

Kõige vilkamalt, vaid mõned minutid pärast küsimuse saatmist reageeris Ivari Padar, kes pakkus välja lõunasöögi kahele – vanaisale ja vanaemale (juhul kui vanaema olemas on). Seejärel, tund pärast küsimuse saatmist andis endast märku meie kõige vilkam vastaja Meelis Mälberg, kes pakkus vahvaimale vanaisale välja päeva Tallinnas ning riigikogu külastuse koos võimaliku kohtumise peaministri ja riigikogu esimehega! Mälberg ütles, et vanaisa võib ka vanaema ja lapselapsed ühes võtta ning kõigi nende sõidu pealinna tasuks tema. Lisaks sõidule teeb Mälberg vanaisale, vanaemale ja lastelastele välja lõuna riigikogus. Kuidas Tallinnasse kohale saada, on juba vanaisa enda valik: kui ta soovib tulla autoga, siis pannakse tal paak kütust täis; kui ühistranspordiga, siis makstakse piletid kinni. Võimalik on tellida ka väike buss.

Kolmandana saime vastuse värskelt riigikogu liikmelt Liina Kersnalt, kes ütles, et riigikogulaste kaasamine on suurepärane idee ja pakkus omalt poolt välja Vahur Kersna raamatud koos autogrammidega.

Seejärel oli mõnda aega vaikus ja hakkasime juba arvama, et riigikogulastega on sedapuhku kõik, aga siis tuli kiri ka Tarmo Tammelt, kes pakkus samuti välja riigikogu külastuse vanaisale ja tema perele. Nii et nüüd saavad juba kaks vanaisa koos peredega Toompeale poliitikuid oma silmaga kaema minna!

Kuidas osaleda?

Nüüd kõige tähtsama juurde – kuidas osaleda? Nagu ka vanaemade puhul, ei ole siin mitte midagi keerulist. Tuleb lihtsalt saata või tuua Võrumaa Teataja toimetusse foto oma vanaisast ning kirjutada selle juurde, mille poolest on teie vanaisa vahva ja miks just tema vääriks Lõuna-Eesti vahvaima vanaisa tiitlit.

Lisage foto ja kirjelduse juurde kindlasti ka vanaisa nimi (lehte läheb ainult eesnimi), vanus ja elukoht (maakond, linn, vald, küla). Samuti kirjutage juurde enda andmed: nimi, elukoht, kontakttelefon (need lehte ei lähe). Vanaisade fotosid ja kirjeldusi saab toimetusse tuua kolmel moel: saates meiliga e-postiaadressil info@vorumaateataja. ee, saates postiga aadressil pk 1, Oja tn 1, 65602 Võru või tuues ise toimetusse. Viimasel juhul jätke foto ja kirjeldus kuulutuste vastuvõtu tuppa.

NB! Vanaisad võivad end ka ise konkursile esitada. Sel juhul tuleks vanaisal kirja panna, miks ta on enda arvates vahva vanaisa .

Konkursist võivad osa võtta kõik vanaisad, kes elavad Lõuna- Eestis – see tähendab, et lisaks Võrumaa vanaisadele ka Põlva-, Valga-, Tartu-, Jõgeva- ja Viljandimaa vanaisad. Vanusepiirangut ei ole, vanaisa võib olla ka alles 40. eluaastates – oluline on, et tal oleks vähemalt üks lapselaps. Vanaisa võib fotol olla nii üksi kui ka perega – laste, lastelaste või lemmikloomadega. Ühel fotol võib olla üks vanaisa.

Millal tulemused?

Nagu kõikidel eelnevatel aastatel, valitakse ka nüüd välja nii kolm žürii kui ka kolm rahva lemmikut, kelle vahel läheb jagamisele konkursi auhinnafond. Konkursi üldvõitja valib välja sponsoritest koosnev žürii ja rahva lemmiku valib välja rahvas. Rahva lemmikuks saab vanaisa, kelle toetuseks saadetakse kogu konkursi ajal kõige rohkem hääletussedeleid. Konkursi üldvõitjast ilmub Võrumaa Teatajas esikaanelugu.

„Lõuna-Eesti vahvaima vanaisa” konkurss kestab kolm kuud ja selle pidulik lõpetamine on vanavanemate päeval Võru Kandles, kus saab vaadata ka näitust konkursil osalenud vanaisade fotodest. Viimane päev vanaisa konkursile esitada on 16. august. Seega on pildi ja kirjelduse saatmiseks täpselt kolm kuud – meie poolt on stardipauk antud, nüüd kõik vanaisasid pildistama!

NB! Kui kellelgi tekkis soov „Lõuna-Eesti vahvaima vanaisa” konkurssi omapoolse auhinnaga toetada, siis palun võtke meiega ühendust e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.! Kõik pakkumised on oodatud!

Täname oma lahkeid toetajaid!

1.  Võru Tarbijate Ühistu Maksimarket
2.  Õlle 17
3.  Tamula rannabangalo
4.  Võru Polar
5.  Mobecor
6.  OÜ Gründer
7.  Silja Sport
8.  BENU Apteek
9.  Südameapteek
10. K-Rauta
11. Katariina kohvik
12. Olavi Ruitlane
13. Veiko Märka
14. Meelis Mälberg
15. Ivari Padar
16. Liina Kersna
17. Tarmo Tamm
18. Võru pensionäride päevakeskus

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD