Menu

.      

Vastseliinas toimus juubelilaat

20. Vastseliina maarahva laada avasid (vasakult) laada peakorraldaja Ivar Traagel, Vastseliina vallavanem Raul Tohv, Võru maavanem Andres Kõiv ja põllumajandusminister Ivari Padar. Foto: BIRGIT PETTAI

SUURLAAT • 21.–22. juunini toimunud Vastseliina maarahva laat avas tänavuse astroloogilise suve, tuues väiksesse Vastseliina alevikku kokku tuhandeid inimesi. Jaanipäeva eel 20. juubelit pidanud laat rekordiliselt inimesi siiski kokku ei toonud.

Laadailm

Suurte ürituste korraldamisel on alati hirm halva ilma ees, mis ka tänavust Vastseliina maarahva laata pisikeste vihmahoogudega trotsis. „Kui reede õhtul läks asi päris kriitiliseks, siis tänu küünalde panekule ja palvetamisele saime asjad hommikuks joonde ning päikse välja,” ütles 20 aastat laada peakorraldaja olnud Ivar Traagel laada avamisel. Laadal teati rääkida lugu, mida võiks aastate pärast juba legendiks pidada, kuidas juubelilaada eel nähti Ivar Traagelit kiriku poole minemas suure-suure kartulikotiga, mis oli küünlaid täis. Päike ja vanajumal olid laada korraldajate poolt!

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD