Menu

.      

Linnapea Anti Allas: „Kutsun kõiki Võruga seotud inimesi, võrulasi ja meie sõpru linna juubelisünnipäevale!”

Mullu 11. novembril Võru linnapeaks valitud Anti Allas Dr. Fr. R. Kreutzwaldi memoriaalmuuseumi õues 14. augustil 2014 enne Võrumaa Teatajale intervjuu andmist. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

JUUBEL • Võrumaa Teatajal on kujunenud tavaks teha linna ümmargusemate sünnipäevade puhul intervjuu linnapeaga viimase valitud kohas. Meenub, et nii on intervjuukohaks olnud Tamula rannapromenaad, linna veetorni katus … Eelmise aasta 11. novembrist alates Võru linna juhtiv Anti Allas valis intervjuukohaks Dr. Fr. R. Kreutzwaldi memoriaalmuuseumi, kus meid võttis vastu ja aitas jutujärge alustada muuseumi juhataja Aimi Hollo.

Memoriaalmuuseum on üks linna vanematest majadest ja tervikkrundiga üle poole hektari. Linapea Anti Allas rõõmustab, et linna 230. juubeli ajal renoveeritakse-remonditakse linna vanimat maja, endist kirikukooli ning uueks saavad linna ajaloolised põhitänavad – Kreutzwaldi ja Jüri tänav. Linn on alustanud lasteaedade renoveerimise ettevalmistamist. Esimesena uuendatakse järgmisel aastal lasteaeda Sõleke.

Linnal on kavas Kreutzwaldi tänava majaomanikke aidata majade, piirete, väravate, õuede kordategemisel. Selleks on kavas ellu kutsuda programm, läbi mille saaks toetada neid inimesi, kes suudavad pakkuda korrastatud terviklahendusi.

Anti Allas meenutab, et samalaadseid näiteid saab tuua ka linna ajaloost, kus puumajade ehitajatele anti tasuta metsamaterjali ja kivimajade ehitajad vabastati aastateks maksudest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD