Menu

.      

Sanktsioonid kaotasid järjekorra piirilt

 Mõned kaubad Pihkva Lenta kaubanduskeskuses reedel, 15. augustil. Foto: ANDREI JAVNAŠANKAUBANDUSSANKTSIOONIDE MÕJU • Venemaa ja Euroopa Liidu vahelised kaubandussanktsioonid on kaotanud järjekorra Kagu-Eesti piiripunktides, Vene kaubanduses püsib olukord rahulik.

Kui varem oli veoautode järjekord mitme kilomeetri pikkune, siis nüüd seisis järjekorras vaid neli-viis autot, kirjeldas olukorda Luhamaa piiripunkti teisel pool asuvas Šumilkino punktis nädalavahetusel Pihkva linna külastanud Võrumaa Teataja fotograaf Andrei Javnašan. Sama lugu oli Eesti poolel, OÜ Collade tolliterminali ootealal seisis vaid mõni üksik veoauto.

Järjekorra puudumist kinnitab GoSwifti piiriületuse keskkond, mille statistika järgi polnud eile keskpäeval Koidula piiripunktis Petseri külje all veoautodel üldse mingit järjekorda ja Luhamaal oli järjekorras vaid paarkümmend masinat. Samas näiteks Narvas oli järjekorras paarsada veoautot ja ooteaeg kuni 43 tundi.Fotomeenutus paari kuu tagusest ajast, mil veoautode piirijärjekord oli Luhamaa taga Venemaa poolel mitme kilomeetri pikkune. Foto: Võrumaa Teataja

Reede pealelõunal Pihkvas Lenta kaubanduskeskust külastanud Andrei Javnašan ütles, et kaubanduses pärast 7. augustil kehtestatud Venemaa-poolseid vastusanktsioone paanikat märgata polnud ja lettidel mingeid suuremaid muutusi veel samuti märgata polnud. „Ebatavaliselt palju ostis rahvas siiski puuvilju ning piima- ja lihatooteid,” märkis Javnašan, „aga see võis olla seotud nädala lõpuga.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD