Menu

.      

Järgmise „ilmajaama” omanikuks on pensionipõlve nautiv Leo

Leo ja Vallik Ago. Abikaasade selja taga kasvab tammepuu, mis 45 aastat tagasi Meremäele elama kolides oli kõigest 15-20sentimeetrise läbimõõduga.        Foto: AIGAR NAGELAUHINNAVÕITJA • Tellides aasta lõpuni Võrumaa Teataja paber- või digilehe on võimalus võita vahva ja asjalik termomeeter, mis lisaks ilmale näitab veel ka palju muud. Ilmajaamad lähevad loosi kord nädalas, aga lisaks sellele loosime juulikuu alguses välja veel ka külmiku.

Järjekorras neljanda termomeetri omanikuks sai Leo Ago Meremäelt, kes on lehetellijaks juba õige mitukümmend aastat. „Õigupoolest ei mäletagi enam, millal lehte tellima hakkasime. Lehte on tellitud ikka selle algusaastatest saati,” räägib Leo abikaasa Vallik.

Kõige suurem lugemishuviline on peres Leo, kes igal lehepäeval aknal või hoovis pingsalt postiljoni ootab. „Leht tuleb kella 13-14 paiku – seni ootan ja kiikan iga natukese aja tagant postkasti juurde,” seletab vanahärra. Postkast asub neil majast umbes poole kilomeetri kaugusel.

Meremäele tuldi elama 45 aastat tagasi ning tegeldi hoogsalt talutööde ja põllumajandusega. Praeguseks nauditakse pensionipõlve ja ümberringi asuvad põllulapid on kõik välja renditud. Aias leiab veel mõne üksiku lillepeenra, mis on äärmiselt korras ning hea silmale vaadata, samuti on kogu majaümbrus väga korras ja kaunis.  

Kõigil, kellel tekkis soov saada endale Võru Polari välja pandud nutikas termomeeter, mis lisaks temperatuurile näitab veel niiskust, kellaaega, nädalapäeva ja kuupäeva, tuleks, nagu eespool öeldud, Võrumaa Teataja paber- või digileht tellida aasta lõpuni ja siis saabki loosimises
osaleda. Juulis läheb loosi ka Midea külmik.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD