Menu

.      

Pikakannu kooli katuselt varastati 20 päikesepaneeli

Pikakannu kooli eestvedaja Ave Tamra eile kooli kuurihoone juures, mille katuselt viidi ööl vastu ülemöödunud reedet minema päikesepaneelid. Alumisel pildil on näha koht kuuri seinal, kust võeti maha vooluinverter. Fotod: Võrumaa TeatajaKURITÖÖ • Pikakannu kooli kõrval asuva puukuuri katuselt varastati arvatavalt ööl vastu 7. augustit 20 päikesepaneeli ja vooluvõrguga ühendamise inverter, mis kokku maksid ligi 10 000 eurot.

Pikakannu kooli eestvedaja Ave Tamra, kes asjast teada andis, ütles, et teda jahmatas, et laste tagant nõnda kommi varastatakse. Ta loodab, et varas võtab mõistuse pähe ja toob asjad tagasi.

Tamra ütles, et valvekaamerat kuuri juures väljas polnud, kuna keegi ei osanud aimata, et sellist asja tullakse varastama. Niisamuti polnud paneelid eraldi kindlustatud, aga kindlustusselts võttis sellele vaatamata asja ette, mis tähendab, et on õrn lootus saada hüvitist. Kaasa aitab see, et paari aastaga on paneelide hinnad langenud.

Katuselt on klaasist paneelid oskuslikult maha võetud, alles on ainult raamid. Töö on tehtud öisel ajal nii puhtalt, et isegi katus on jäänud vigastamata.

Vargad ei saanud kaugelt olla, sest just sel nädalal oli kooli töös väikse paus, millega teati arvestada. Varguse täpset aega ei teata, aga kuivõrd paneele oli veel nähtud ülemöödunud neljapäeval ja reedel neid enam polnud, siis võib arvata, et vargus pandi toime ööl vastu ülemöödunud reedet. Kooli juhtkond avastas varguse esmaspäeval.

Nüüd läheb koolil raskeks, sest koolihoone majanduskulude seas on elektrikulu kõige suurem. Just seetõttu paigaldati kaks aastat tagasi Leaderi toetuse abil päikesepaneelid, mille võimsus oli 5 kW ja mis suveperioodil aitasid katta elektrikulu.

„Tunneme südamest kaasa varastele, kes saatsid korda kuriteo laste vastu, inimesele, kelle koduõue need kunagi kuhugi üles seatakse ja usume, et maailmas on siiski head rohkem kui kurja,” märkis Tamra sotsiaalmeedia kaudu laiali saadetud teadaandes.{fcomment}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD